Spektakelstuk handbaldames CVO in Zwolle

door | jun 8, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Afgelopen donderdagavond speelden de dames van CVO de halve bekerfinale in Zwolle. De tegenstander Zwolle Dames 1 was op papier de sterkste tegenstander tot nu toe. Zwolle is namelijk kampioen geworden in de eerste klasse en naar de hoofdklasse gepromoveerd.

De dames van de nieuwe trainer Raymond Diks gingen deze wedstrijd op basis van de laatste wedstrijden met heel veel vertrouwen in.  Ook de enthousiaste achterban van CVO  was in grote getale meegereisd uit Vaassen.

Omdat de eerste keepster Marlou Boergonje in het buitenland verbleef, is Brenda Mekelenkamp (op dit moment de begeleidster van dit team) bereid gevonden om het doel te verdedigen. Met name door haar jarenlange ervaring in het doel, was zij gisteravond absoluut een verrijking voor het team.

Als achtervang voor Brenda  waren de opkomende talentvolle keepsters Monique Mos en Chantal Hagen ook meegenomen.  De eerste vijf minuten was het aan beide kanten aftasten. Zwolle verdedigde erg hard, wat ook een aantal keer bestraft werd. Er werd niet gescoord in deze eerste fase van de wedstrijd. Ook CVO had moeite om in deze fase door de verdediging van Zwolle heen te komen.

Maar daarna ging CVO compleet los! Zwolle kwam op eerst op voorsprong maar er werd meteen door Corine Vernooij gereageerd met een individuele actie vanuit de hoek. Zwolle scoorde weer, maar ook deze voorsprong werd om zeep geholpen door een snelle uitgooi van Eline Meuleman op Sharon Prins, die mooi scoorde. Daarna volgde er een hard afstandschot van Eileen Pelgrom en door een tijdstraf van Zwolle kon CVO het overtal mooi uitspelen.

De voorsprong werd uitgebouwd naar 2-6. Zwolle raakte enigszins gefrustreerd door deze achterstand en ook dit leverde een tijdstraf op voor hen. Cruciaal in deze periode was de slimme overtreding van Dian Brummel zodat Zwolle niet snel weg kon. Ook een redding in ondertal van Brenda was belangrijk.  Laura Stegeman raakte driemaal het net voor CVO, wat resulteerde in een 3-9 voorsprong. Zwolle was totaal de weg kwijt. Aan het eind van de eerste helft kwam Zwolle nog wel terug  en de ruststand werd 5-10.

Een mooie voorsprong maar in het handbalspel kan deze voorsprong ook zo weer weg zijn. CVO denderde in de tweede helft gewoon over Zwolle heen. Het publiek werd getrakteerd op een aantal prachtige doelpunten. Absoluut het vermelden waard was een prachtige bal vanuit de hoek van Corine naar de cirkel geplaatst. Eline Meuleman liet deze kans niet liggen en vond het net.

Op dezelfde wijze kreeg Amy Beekman een kans. Goed voorbereidend werk van Sharon Prins werd benut door Nienke de Graaf. Gelijk daarna vond Nienke opnieuw het net. Met nog 10 minuten te spelen en een stand van 6-17 op het scorebord begon deze wedstrijd op een complete sensatie te lijken.

Het publiek heeft zich de hele wedstrijd laten horen en het dak ging er helemaal af toen Chantal Hagen ook nog een penalty voor CVO stopte. De eindstand van de wedstrijd werd 14-21. De finale van deze bekercompetitie zal op zaterdag 16 juni tegen Heino gespeeld worden.

Scoreverloop: Corne Vernooij ( 5), Sharon Prins (4), Dian Brummel (3), Laura Stegeman (3), Nienke de Graaf (3), Eileen Pelgrom (2), Eline Meueleman (1)