Sjaak Bijl nam afscheid van SWO/E

door | sep 29, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Ruim 18 jaar was hij directeur van SWO/E Welzijn & Ondersteuning Epe. Sjaak Bijl nam op woensdag 27 september, tijdens een speciale afscheidsreceptie in het Kulturhus EGW, afscheid van collega’s, vrijwilligers, collega instellingen, oud- collega’s, vrienden en bekenden. Hij gaat genieten van zijn pensioen.

Al een hele tijd heeft hij toegeleefd naar zijn afscheid van SWO/E. Al wekenlang was hij papieren aan het verscheuren die niet meer nodig waren. Mappen met informatie heeft hij overgedragen aan zijn medewerkers of opvolgster Marian Kemper. Foto’s bewaard in albums en persoonlijke spullen al meegenomen naar huis. Het afscheid van Sjaak Bijl is zeker niet van de één op de andere dag. Het is een afscheid waar hij zich goed op heeft voorbereid.

Op dinsdag 26 september was het zijn laatste werkdag en op woensdag 27 september was er een afscheidsreceptie in het Kulturhus EGW in Epe. Sjaak werd, door de voorzitter van SWO/E, Hans Buers, thuis opgehaald met de koelauto waar vele jarenlang door SWO/E maaltijden mee bezorgd werden. Sjaak werd bij zijn afscheidsreceptie vergezeld door zijn echtgenote, dochters, schoonzoon en zelfs moeder.

In de EGW werd hij opgewacht door zijn collega’s van SWO/E en medewerkers van het Kulturhus EGW. Om half vier werden de eerste gasten ontvangen met een kopje koffie of thee en een gebakje met de foto erop van Sjaak Bijl. Er was een enorme belangstelling voor het afscheid van Sjaak en er werden vele handen geschud. Tussen al het handen geschud door werd er een film vertoond van interviews met bijzondere mensen waarmee Sjaak in zijn loopbaan kontakt heeft gehad. In de film ook een bijdrage van bestuur en personeel van SWO/E over het takenpakket van de directeur van SWO/E.

Er waren mooie woorden van Eveliene Buis van de fusieraad Koppel-SWO/E, Louw Visser van de Pleinmarkt, medewerkers van het Repair Café en de voorzitter van SWO/E, Hans Buers. Natuurlijk ook een afscheidswoord van Sjaak zelf waarin hij nog een bijzondere boodschap mee gaf aan zijn opvolgster Marian Kemper. Na afloop van de receptie was er een diner met medewerkers en bestuur van SWO/E. Daarbij gaf Sjaak aan terug te kunnen kijken op een goed en prachtig afscheid.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: