Dat deze aanpassing moest worden gedaan komt als een verrassing, aangezien de club juist had gecommuniceerd dat de werkzaamheden aan de Apeldoornseweg voor een aanpassing hadden kunnen zorgen. Daar kan de optocht echter gewoon passeren, terwijl dat in het centrum dus niet het geval is. De optocht is voor velen hét moment dat carnaval begint. Natuurlijk gaan er ook op zaterdag 22 februari weer de mooiste en meest bijzondere wagens door de straten van Rossumdaerp flaneren.

 

Ten opzichte van het traditionele parcours gaat de stoet bij de Deventerstraat niet linksaf, maar rechtdoor om via de Julianalaan, de Beatrixweg en Marijkeweg op de Dorpsstraat uit te komen. Vervolgens wordt de traditionele route weer opgepakt door de deelnemers die in een aantal gevallen maandenlang hebben gewerkt aan hun creaties, waardoor het evenement zeker zo spectaculair wordt als voorheen. Het traject is nu als volgt: Molenstraat, Deventerstraat, Julianalaan, Beatrixweg, Marijkeweg, Dorpsstraat, Apeldoornseweg, Krugerstraat, Koekoeksweg, Industrieweg, Marijkeweg, Kosterstraat.

 

Inmiddels zijn alle kaarten voor het Openingsbal van zaterdag 22 februari opgehaald door leden van De Rossumdaerpers. Het betekent dat dit feest wordt gehouden in een uitverkochte Rossumburcht (dorpscentrum De Wieken), waar de feestvierders weer in twee zalen terecht kunnen. Op het hoofdpodium staan dan de DJ’s Remco en Laurens met optredens van René Karst en Boer Bennie, terwijl het feest in het party café wordt verzorgd door DJ Rob Wibbelink met optredens van Danny Heden.

 

Wel zijn er in De Wieken tijdens de gebruikelijke openingstijden van het dorpscentrum entreebewijzen te koop voor de kindermiddag. De jongste Vaassenaren kunnen op de middag van zondag 23 februari genieten van Jeroen’s Jeugdshow en Het Feestteam. Ook de Balloon Saloon is dan aanwezig om de meest bijzondere creaties van ballonnen te maken.