Rossumdaerper dansmariekes in de prijzen

door | nov 27, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Zondag 26 november vertrokken de dansmariekes van de Rossumdaerpers al vroeg naar Reeuwijk, om daar mee te doen met de Intrada. De intrada is een jaarlijkse wedstrijd voor dansmariekes. En ook een van de redenen waarom er meer dansgardes boven de rivieren zijn dan onder de rivieren.

Het niveau van deze wedstrijd is altijd heel hoog. En ze worden daar beoordeeld volgends de normen van de NDO (Nederlandse Danssport Organisatie).

Het hele jaar daar oefenen de dansgardes op hun dansen, waarbij sommigen groepen ook samenwerken met professionele dansscholen.

Met support van ouders, broers en zussen, oud prinsen en prinssen, raadsleden, bestuur, mochten de Magic Dancers eerst hun dansen laten zien.

Met de garde dans behaalde ze een 1e prijs en voor de showdans een 2e prijs. Voor de middagpauze werden deze prijzen al uitgereikt. Tijdens de pauze zorgde een dweilorkest dat de sfeer er onder het publiek ook in bleef. (Al was er ook iets met een autorace, welke sommige aanwezigen ook niet wilde missen)

Na de pauze mochten de Star Dancers hun dansen aan het aanwezige publiek en natuurlijk ook de jury vertonen. En zij deden niet onder voor de Magic Dancers. Ook zij wonnen een 1e prijs voor hun garde dansen en een 2e prijs voor de showdans.

Toen alle prijzen waren uitgereikt. Stond er nog een gouden laars. Een wisselbeker voor de gardedans, die de hoogste score had gehaald. Dit jaar was dat een ex eaqou, omdat 2 dansgardes allebei een hoogste score hadden van 225. En de aanwezige Rossumdaerpers wisten het toen al. De Star- en Magic Dancers mochten de gouden laars mee terug nemen naar Vaassen.

Wil je de dansgardes van de Rossumdearpers een keer zien optreden. Op 14 januari tijdens het prinsenbal in de Wieken treden ze weer op.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: