Regio’72 wint van veerkrachtig Hellas’63

door | jan 16, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

De zaalcompetitie is op de helft en de returns staan op het programma. In sporthal ‘de Wieken’ trad het team van Brenda Voortman aan tegen Hellas’63 uit Nunspeet. In klasse 2D lijkt het al duidelijk wie er kampioen wordt. Wat volgt is een middenmoot van 5 teams. Winst is meer dan welkom om niet onderin de middenmoot te belanden.

Regio’72 begon de wedstrijd voortvarend. Pas na 8 minuten kwam Hellas’63 tot scoren. Regio’72 bouwde naar een 7-2 voorsprong. Alsof Hellas’63 werd wakker geschud kwam het binnen 3 minuten dichterbij tot 7-6. Regio’72 herpakte zich en behield de voorsprong. Pas in de laatste minuut van de eerste helft kwam Hellas gelijk. Met een 11-11 stand werd er gerust.

Het begin van de tweede helft kwam Hellas’63 nog tot een 12-13 voorsprong, maar was het niet bij machten om deze voorsprong vast te houden. Regio’72 schoot met scherp uit de standaard situaties en met enkele aanvallende wissels zou de wedstrijd beslist zijn bij de 19-15 stand. Alleen van onderschatting mag er geen sprake zijn. In de laatste fase van de tweede helft kwam Hellas’63 nog gevaarlijk dichtbij en lukte het Regio’72 niet om zijn voorsprong gedisciplineerd uit te spelen. De laatste minuut werd een spannende minuut met een 19-18 stand. Een gelijkspel zou aanvoelen als een verlies. In de allerlaatste seconden wist Regio nog 1 keer te scoren waarna de scheids gelijk af floot bij een 20-18 eindstand.