Prima prestaties ZVV op de Nederlandse Kampioenschappen korte baan

door | dec 20, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Terwijl het nationale zwemteam om de Europese titels streed in Kopenhagen, streden de snelste junioren- en jeugdzwemmers dit weekend in Eindhoven om de Nederlandse titels korte baan. Vanuit de Vaassense zwemvereniging ZVV reisden vijf zwemmers af naar dit meerdaagse toernooi om zich te meten met de snelsten in hun eigen leeftijdscategorie.

Dubbel goud voor Robyn Hulleman
Robyn Hulleman (2006) ondervond hoeveel grootser een NJJK is ten opzichte van de jaargangfinales die zij als minior meemaakte. Een groots toernooi van drie lange dagen in het zwemstadion van Nederland maakt wel even indruk. Het bracht haar niet van haar stuk. Van de negen keer dat zij op de startblokken stond, werd zeven keer een persoonlijk record genoteerd. Zes keer zwom zij zich in de top drie: Brons haalde zij op de 200 en 400 meter vrije slag. Zilver ontving zij voor de 50 en 200 meter rugslag. Op de 400 meter wisselslag en de 100 meter rugslag behaalde zij goud. Robyn mag zich voor deze afstanden Nederlands kampioen korte baan noemen.

Goud voor Lianne Beekman
Lianne Beekman (2005) is met haar tweede seizoen als junior inmiddels aardig ervaren. In september begon zij bij het Centre for Sports & Education in Zwolle, waar zij haar opleiding combineert met zwemtrainingen. Daarbuiten traint zij bij haar eigen vereniging en dat blijkt goed uit te pakken. Zij had een vol programma dit weekend en zwom maar liefst elf afstanden. Deze waren goed voor acht persoonlijk records. Brons nam zij mee naar huis voor haar races op de 50 en 200 meter schoolslag. Zilver won zij op de 200 en 400 meter wisselslag en op de 200 meter rugslag. Welverdiend goud was er voor haar op de 100 meter schoolslag. Daarmee is ook zij Nederlands kampioen.

100% PR voor Feline Slijkhuis
Feline Slijkhuis (2005) knokte voor deelname deze kampioenschappen en werd beloond met drie starts, verdeeld over drie wedstrijddagen. Dat maakte dat zij elke keer weer kon vlammen op haar favorieten, de middellange afstanden. Bovenop haar persoonlijke records van de afgelopen maand, zwom zij nog weer betere tijden op de 400 meter vrijeslag en de 200 meter wisselslag. Haar 400 meter wisselslag verbeterde zij zelfs met zeven seconden. Daarmee zette zij zichzelf op een prachtige negende plaats in het klassement.

Handhaving voor Luuk Hulleman
Luuk Hulleman (2003) stond voor een hele andere uitdaging. Sinds het begin van dit seizoen verbeterde hij zijn tijden structureel en daarmee zette zij zich op mooie posities in de ranglijsten. Hij koos ervoor te starten op vijf (vooral middellange) afstanden en zwom deze met volle kracht tot nagenoeg zijn eigen tijden. De rek bleek er een beetje uit voor het moment en het lukte hem niet zijn eigen tijden nog eens aan te scherpen. Dat ontmoedigde hem zeker niet. Met vier respectabele noteringen in de top tien, sloot hij het toernooi toch met een goed gevoel af.

Zesentwintiger voor Stijn van den Berg
Stijn van den Berg (2003) excelleert in de vrijeslag en kon zijn drie starts verdelen over twee wedstrijddagen. Ook voor hem bleek het lastig zijn laatste persoonlijke records nog eens te verbeteren in dit toernooi. Met flinke concurrentie in zijn leeftijdsgroep, wist hij op de 100 meter en de 200 meter respectievelijk een twaalfde en een dertiende plaats te bemachtigen. Op de 50 meter vrije slag vocht hij voor opnieuw een ‘zesentwintiger’, maar helaas zag de jury hem bewegen tijdens de start. Ook een diskwalificatie hoort zo af en toe bij topsport. Stijn troost zich met de gedachte dat de 26.00 van de Gelderse Kampioenschappen nog steeds achter zijn naam staat. Daarmee hoort hij officieus nog steeds bij de snelste 10 van Nederland.

Foto v.l.n.r. boven: Luuk Hulleman, Stijn van den Berg, Onder: Robyn Hulleman, Jacqueline de Waal (hoofdtrainer), Lianne Beekman, Feline Slijkhuis

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: