Prachtige prestatie miniorenzwemmers ZVV in Nijmegen

door | nov 26, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

De miniorenzwemmers van ZVV hebben een topprestatie neergezet door vierde te worden in de Gelderse Minioren Club Meet.

Zaterdag 25 november vond de Gelderse Minioren Club Meet plaats in het Erica Terpstra zwembad van Nijmegen. Het was weer een heel spektakel met bijna 200 zwemmers van 14 zwemploegen en een tribune met enthousiaste toeschouwers.

De Minioren Club Meet is een echte teamwedstrijd voor minioren. De zwemmers, met een leeftijd tussen de 6 en 13 jaar, zwommen zowel individuele nummers als estafettes en konden hiermee punten verzamelen voor het klassement van de zwemverenigingen. Elke vereniging zette haar zwemmers in op een pakket aan afstanden. De vereniging die deze afstanden in de kortste tijd aflegde en opgeteld de laagste tijd had, was de winnaar.  ZVV deed met 14 zwemmers mee en kwamen 33 keer aan de start, inclusief 3 estafettes. Dit leverde vele persoonlijke records op.

Voordat de officiële wedstrijd begon, presenteerden de ZVV’ers zich – naar het thema van de wedstrijd ‘Jungle’ – onder de noemer “in de jungle van de zee, heerst ZVV”, als ware jungleheersers. Daarna zetten zij zich volledig in op zowel de persoonlijke afstanden als op de estafettes.

Er waren voor het klassement 21 programma’s te zwemmen, zoals de estafette, vrije slag, schoolslag, rugslag, vlinderslag en wisselslag met afstanden van 50 meter en 100 meter. Verschillende verenigingen waren met erg sterke teams gekomen. De competitie voor ZVV was erg spannend. Alles werd uit de kast gehaald om zo goed mogelijk te presteren.  Het wachten op de einduitslag leek erg lang te duren. En toen kwam de uitslag; met maar 2 (!) punten achterstand vierde geworden. Wat een prestatie; vierde van Gelderland!

ZVV trainers en zwemmers kunnen trots terugkijken naar de goede prestaties!

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: