Pokémon vangen bij de Cannenburgh

door | mrt 25, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Het zou de vaste bezoekers van het Cannenburgherbos vandaag vast zijn opgevallen dat er ook grote groepen bezoekers rond liepen met een mobiele telefoon in de hand. Die mensen waren druk bezig met Pokémon Go. Een spelletje die in de zomervakantie van 2016 nog massaal werd gespeeld in de hele wereld. Het is op dit moment nog steeds een van de meeste gedownloade spellen voor de mobiele telefoon. ©2018 Léon Durville voor www.VaassenActief.nl

Op dit moment zijn er nog steeds 300.000 tot 500.000 Nederlanders die dit spel dagelijks spelen. In de loop van dit jaar wordt ook een Harry Potter en Ghostbuster variant op dit spel verwacht.

Niantic de maker van dit spel had vandaag uitgroepen tot Pokémon Go Community Day, een maandelijks terugkerend evenement wat nu voor de derde keer werd gehouden. Spelers konden vandaag tussen 11:00 en 14:00 een speciale Pokémon, Bulbasaur, vangen. En ook waren er extra bonussen te verdienen voor elke Pokémon dit in deze tijdsperiode werden gevangen. En een Pokémon zie je ze niet, maar ze worden gecreëerd in de speciale virtuele omgeving

Bulbasaur is in het spel een Pokémon met een lage waarde. Maar elke Bulbasuar die werden geëvalueerd tot een Venusaur kreeg vandaag een speciale aanval, waardoor het ineens de sterkste Pokémon in zijn soort werd. Voor veel spelers was dat dus een reden om er vandaag op uit te gaan. En actief op jacht te gaan.

Omdat de Bulbasaur veel in parken voorkomt, kwamen er veel spelers samen in het Cannenburgherbos in Vaassen. Sommige kwamen kort langs, maar er waren ook spelersgroepen die zelfs hun eigen koffie en thee hadden meegenomen. En het was niet alleen Pokémon vangen, maar ook genieten en wandelen door het mooie Cannenburgherbos.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: