Valpreventie en APK rollatorkeuring.

door | dec 6, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Als Zorgwinkel willen wij dicht bij onze cliënten staan. Daarom organiseert Zorgwinkel Epe samen met collega zorgverleners diverse interessante en informatieve activiteiten.

Activiteiten waar ouderen in de regio hun voordeel mee kunnen doen.

 VALPREVENTIE.

Het aantal 65-plussers dat na een val op de spoedeisende hulp (SEH) belandt, is in tien jaar tijd met 40 procent gestegen. Bij acht op de tien ouderen na een valongeval, blijkt dat er al sprake was van een verhoogd risico. Met een eenvoudige test kan gecheckt worden of iemand valgevaarlijk is en wat er vervolgens voor die persoon van belang is. Tevens kan men in samenwerking met Dynamiek een programma volgen, waardoor men stabieler op hun benen staat.

Het gratis onderzoek duurt 30 minuten en wordt uitgevoerd door een erkend fysiotherapeut gespecialiseerd in ouderenzorg en verplicht men tot niets.

De valpreventie onderzoeken vinden plaats op:

Dinsdag 12 december van 09.30 – 12.30 uur

Woensdag 13 december van 13.30 – 16.30 uur.

Wel het vriendelijke verzoek vooraf aan te melden via telefoonnummer 0578 – 76 70 77

 

APK ROLLATORKEURING.

Het is belangrijk, dat als men van een rollator gebruik maakt, deze technisch in orde is en dat men weet hoe men een rollator moet gebruiken.

Zorgwinkel Epe organiseert gratis APK rollatorkeuringen. De rollator wordt op cruciale onderdelen nagekeken en eventuele kleine reparaties worden ter plekke uitgevoerd, zodat men nog vele veilige kilometers kan afleggen.

Verder is het van groot belang dat de rollator goed is afgesteld, om te voorkomen dat men pijnlijke polsen, schouders of rug krijgt. Ook hiervoor kan men telefonisch een afspraak maken via

0578 – 76 70 77

En het leuke is dat men deze dag tevens kennis kan maken met de nieuwste modellen rollators en deze kan uitproberen.

De APK rollatorkeuringen vinden plaats op:

Dinsdag 12 december van 09.30 – 12.30 uur

Woensdag 13 december van 13.30 – 16.30 uur

Maandag 22 januari 2018 van 12.30 – 16.30 uur

Dinsdag 23 januari 2018 van 12.30 – 16.30 uur

 

Gekwalificeerde medewerkers en contracten met alle zorgverzekeraars.

Zorgwinkel Epe werkt met gecertificeerde leveranciers, zorgverleners en paramedici, zodat men altijd het juiste hulpmiddel geleverd krijgt en op hun persoonlijke behoefte aangepast.

Met alle zorgverzekeraars zijn contracten afgesloten, zodat men snel en adequaat het hulpmiddel geleverd krijgt. Geen rompslomp en geen administratie.

Zorgwinkel Epe werkt samen met artsen, specialisten, ergo-/fysiotherapeuten en technische bedrijven die voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Een hulpmiddel is een belangrijk ondersteuningsmiddel voor mensen. Het biedt een stukje onafhankelijkheid, veiligheid en kwaliteit van het leven.

 

ALLE BIJEENKOMSTEN GRATIS

Men kan onder het genot van een heerlijk kopje koffie/cappuccino of thee met iets lekkers, gratis terecht op één van de bijeenkomsten en voor elke bezoeker ligt er een kleine attentie klaar.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: