Op donderdagavond 26 juli 2018 geeft de Canadese organist André Knevel een orgelconcert in de Dorpskerk van Vaassen.

Zoals zijn naam doet vermoeden heeft André Knevel Nederlandse wortels, hij is opgegroeid in Bussum, maar woont echter sinds 1975 in Canada. Daar is hij vaste begeleider van een mannenkoor. Met de Tsjechische panfluitiste Liselotte Rokyta geeft hij ook soloconcerten in Canada en de Verenigde Staten.

Ondanks dat hij al veertig jaar in Canada woont en werkt, is hij ook in Nederland bekend. Hij geeft er circa dertig concerten tijdens zijn jaarlijkse tour. Tijdens die tour doet hij ook steeds meer andere Europese landen als Duitsland, Finland, Rusland, Tsjechië, Roemenië en Polen aan.

André Knevel heeft een groot aantal CD’s op naam staan en heeft ook veel muziek voor orgel geschreven. Hij wordt geroemd om zijn improvisaties en weet de grote meesters op een prachtige manier te vertolken. Kortom de moeite meer dan waard om naar Vaassen te laten komen. Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Adriana Hoogenboom Stichting.

De aanvang van het concert is 20.00 uur. Voor dit unieke concert wordt een entreeprijs van 7,50 euro per persoon gevraagd, daarvoor krijgt u ook een kopje koffie of thee.