Offday voor Regio ’72

door | sep 25, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Regio ’72 heeft dure punten laten liggen in de strijd om de bovenste plekken. In een zeer matig duel was tegenstander Tiel ’72 in de slotfase net iets effectiever en won met 10-12.

Waar Regio ’72 vorige week dertig doelpunten scoorde en vooral in de beginfase doelpunt na doelpunt maakte, bleek dit vandaag juist het tegenovergestelde. Het duurde lang voordat de Vaassense ploeg op gang kwam. Tiel ’72 had ook veel moeite om de korf te vinden, waardoor beide ploegen elkaar de eerste helft in evenwicht hielden. Dit mondde uit in een 5-5 ruststand.

Regio ’72 speelde te traag en werd daarmee te voorspelbaar. Desondanks creëerde het nog vele goede kansen, maar ook de scherpte in de afronding liet deze week te wensen over. In de tweede helft maakte coach Brenda Voortman dan ook gretig gebruik van de wisselmogelijkheden. Invaller Ricardo Hulleman wist Regio ’72 na een lange doelpuntloze periode met zijn eerste schot op een 6-5 voorsprong te zetten. Toch lukte het niet om door de drukken.

Tot 9-9 hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Daarna scoorde Tiel binnen korte tijd drie keer op rij, waardoor voor het eerst in de wedstrijd een gat werd geslagen. Ook Jordi Molendijk kwam nog binnen de ploeg, maar dichterbij dan 10-12 kwam Regio ’72 niet. Volgende week mag Regio ’72 op bezoek bij de enige overgebleven koploper Viko in Vianen. Een goede mogelijkheid om revanche te zoeken bij de titelfavoriet voor deze offday tegen Tiel’72.

De doelpunten kwamen van: Hidde Scholten 3, Thomas Gerritsen 2, Robin Zweekhorst, Tim van Huffelen, Erica Oosterhoff, Ricardo Hulleman, Leandra Koetsier.