Nu ook 3+ groep in Rhijnsburg Heerde

door | nov 9, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

HEERDE In samenwerking met basisschool Het Talent, is peuterspeelzaal Peuterpret (van KOM Kinderopvang) een peuter- kleutergroep gestart. In deze combinatiegroep spelen kinderen van de peuterspeelzaal samen met de kleuters uit groep 1 van Het Talent. KOM Kinderopvang gaat hierin mee met de landelijke ontwikkelingen die ingevoerd worden om peuterspeelzalen en kinderdagverblijven nog beter aan te laten sluiten op de basisschool.

 Elke woensdagmorgen gaan de drieplussers van peuterspeelzaal Peuterpret naar de kleutergroep van basisschool Het Talent. Dit om kinderen kennis te laten maken met het leren op school, maar ook om op tijd mogelijke (taal) achterstanden te signaleren en kinderen nieuwe ervaringen te laten opdoen.

Uitgangspunt blijft hierbij spelend leren. De peuters trekken zich aan de kleuters op en kunnen vast wennen aan groep 1, waardoor de doorstroming makkelijker gaat wanneer ze straks 4 jaar worden. De kleuters krijgen het gevoel dat zij de ‘grote’ kinderen zijn die de peuters iets kunnen leren.

Door een goede samenwerking van de leerkracht en pedagogisch medewerker voor deze groep, is er voor ieder kind extra aandacht op maat mogelijk. De stap naar groep 1 van de basisschool wordt op deze manier voor het kind eenvoudiger. Het kind is goed voorbereid waardoor de omschakeling minder groot is.

 KOM Kinderopvang is de afgelopen periode op veel peuterspeelzalen in Wapenveld, Heerde, Vaassen en Epe een succesvolle 3+ groep gestart in samenwerking met basisscholen.

Ook als uw kind nu nog geen peuterspeelzaal bezoekt of bij een gastouder is, bent u welkom bij deze drie plusgroepen. Wilt u uw kind voorbereiden op de basisschool en meer informatie? Neem dan contact op met KOM Kinderopvang via telefoonnummer 0578 -569960.

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: