Met SWO/E naar de Shiitake kwekerij in Tilligte

door | mei 21, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Op dinsdag 6 juni 2017 gaan we een shiitake kwekerij bezoeken in Tilligte.
Achter bossen en weilanden in Twente, verschuilt zich een kwekerij waar iets gekweekt wordt, dat van nature alleen in Aziatische landen groeit; de shiitake paddenstoel! Daar zijn we benieuwd naar vandaag.

Bij aankomst in Tilligte beginnen we eerst met een heerlijke brunch met soep, stokbrood met kruidenboter en belegde broodjes. Ondertussen wordt er vertelt over de omschakeling van houder een pluimveebedrijf naar shiitake kweker. Tijdens de rondleiding kunt u zien hoe de shiitake paddenstoelen hier worden gekweekt via een unieke verrassende methode.

De shiitake is wereldwijd een veel gegeten paddenstoel, die in ons land nog relatief onbekend is, maar wel snel terrein wint. De shiitake paddenstoel is niet alleen erg gezond, maar ook erg lekker. Vroeger was de shiitake alleen gedroogd verkrijgbaar, maar tegenwoordig kan je het in Nederland ook vers kopen. Veelal ambachtelijk gemaakt met de hulp van verschillende streekproducenten. Na de rondleiding krijgen we nog een kop koffie of thee met cake. We vertrekken daar rond 16.30 uur en zijn dan om 18.00 uur weer terug in Epe.
Voor meer leuke uitjes zie onze website: www.swo-epe.nl

Vertrek Retailpark de Poort van Epe: 11.00 uur
Kosten: € 32,30 incl. het genoemde
Opgeven vóór 28 mei bij de SWO/E 0578-620988

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: