Kuieren op de klanken van de Midwinterhoorns

door | dec 12, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Op de derder zondag(middag) van december organiseert de Wandelcommissie van de Stichting Int. Vierdaagse Apeldoorn in samenwerking met de Veluwse Midwienterhoornbloazers uit Epe en de Wandelsportvereniging “WIOS Epe” de jaarlijkse Veluwse Midwienterkuiertoch.
Tijdens deze dag kan er worden gewandeld door bos, heide en het landelijk gebied. De routes zijn uitgevoerd in de vorm van wandel-lussen van circa 5 km en 10 km met de startlocatie als centraal verwarmd (rust)punt.
Men kan kiezen uit de onderstaande afstanden:
5 km starten vanaf 12:00 uur tot 14:00 uur
10 km starten vanaf 12:00 uur tot 13:30 uur
15 km starten vanaf 12:00 uur tot 12:45 uur
De routes voeren door de bos- , heide- en veengebieden van het Geldersch Landschap en van het landgoed Tongeren en gaan door landelijk gebied met bouwland, weiland en boerderijen. Een van oorsprong zeer drassig gebied waarin het kwelwater van de Veluwe omhoog komt.
De route voert langs sprengen (half natuurlijk, half kunstmatige waterlopen), zoals vlakbij het gesloten Dierenpark Wissel en nabij de start- (en finish-)locatie. De start- (en finish-)locatie is Kampeerboerderij de Berghoeve, Veenweg 9, 8162 RJ te Epe/Wissel. Zelfs ‘bergen’, zoals de Tongerenseberg komen in de route voor.
Het bijzondere van deze tocht is dat op diverse plekken, waar de muziek ver draagt, de Veluwse Midwienterhoornbloazers hun geluid voort brengen.
De geheel eigen klank van deze midwinterhoorns is dan ook vrijwel gedurende de gehele tocht bij tijd en wijle te horen. Wellicht mag u zelf een poging wagen wat geluid uit zo’n hoorn te krijgen.
Maar houd wat lucht over voor het vervolg van de wandeltocht. Er werken maar liefst 25 hoornbloazers aan de wandeltocht mee!
De startlocatie is geheel in winterse sfeer gebracht, de verwarming staat aan en er is ook wat warms te drinken en te eten. Dit laatste wordt verzorgd door wandelsport vereniging “WIOS EPE

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: