KeoBike

door | nov 10, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Bij de Bushalte Laan van Fasna in Vaassen is onlangs een fietsencarrousel geplaatst en voorzien van KeoBike’s.

Vorig jaar werd het al aangekondigd door Keolis (voorheen Syntus). Ze wilden een fietsendeelsysteem opstarten op de Veluwe en in Utrecht. En dat voorstel werd enthousiast ontvangen door de provincie Gelderland. Zodat Keolis aan de slag kon. Er worden in totaal 240 fietsen geplaatst in fietscarrousels op de Veluwe, bij 20 bushaltes.

 

Dit fietsdeelsysteem richt zich niet op de toerist, maar met name op het natransport van reizigers voor het laatste stukje van de bushalte naar hun werk. Al kunnen alle reizigers tegen betaling gebruik maken van deze fietsen.

De fietsen hangen in een carrousel, waar maximaal 20 fietsen beschikbaar zijn. Als je de door jou gereserveerde fiets komt ophalen wordt deze voor de opening geplaatst en het slot ontgrendeld, zodat deze zo kan worden meegenomen. Twee zonnepanelen op het dak zorgen voor de benodigde stroom.

Een van de voordelen van KeoBike is dat de fiets niet op de zelfde locatie hoeft worden ingeleverd als waar je hem ophaalt.

De Felua-groep zorgt er voor dat de fietsen worden herverdeeld over de verschillende locaties op de Veluwe. Ook doen zij het onderhoud aan deze fietsen.

Via de app “KeoBike”, op je mobiele telefoon, is het mogelijk om een fiets te reserveren en het slot te openen en sluiten. Deze app is beschikbaar in de Google Play Store (voor Android telefoons) en App Store (voor iPhone’s). De fietsen zijn verbonden met internet, zodat de locatie van de fiets ook te achterhalen is. Daarnaast communiceert de fiets via Bluetooth met de smartphone.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: