KCVO verliest van COLMSCHATE

door | jan 29, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Ondanks de winterstop moest KCVO met veel geblesseerden aan de wedstrijd beginnen. Colmschate liet merken dat zij er zin in hadden, al in de 1e minuut hadden zij een kans om te scoren. Er werd een mooie aanval vanuit links ingezet maar het afrondende schot belandde op de paal. Colmschate bleef aandringen en kreeg kansen maar wisten, gelukkig voor KCVO, niet tot scoren te komen.

De verdediging van KCVO moest alle zeilen bijzetten om geen achterstand op te lopen. Pas na 13 minuten deed KCVO iets terug. Een mooie voorzet van Melvin van Ast werd door de verdediging van Colmschate goed weggewerkt. KCVO kreeg, ondanks slordig spel, meer grip op de wedstrijd. Hierdoor ontstonden er ook kansen.

Toch bleef ook Colmschate aandringen en creëerden kansen maar nog steeds zonder resultaat. Na het eerste half uur nam KCVO het initiatief over en werd er hoofdzakelijk op de helft van Colmschate gevoetbald. Een voorzet van Melvin van Ast en het daaropvolgende schot van Melvin Balk in de 29e minuut werd ternauwernood door de keeper van Colmschate gekeerd.

Hierop volgde een snelle uitval van Colmschate maar deze werd door de prima spelende Andy Klomp tegen gehouden. Het spel golfde over en weer met kansen voor beide partijen. Ondanks het goede spel en de kansen voor KCVO werd er geen doelpunt gemaakt.

In de 42e minuut volgde een snelle aanval van Colmschate door het middenveld. Ron van Zuidam werd door een elleboogstoot uitgeschakeld, de verder goed leidende scheidsrechter Thijs Eijkelkamp zag hier geen overtreding in. Gevolg was dat de nummer 10 van Colmschate vanaf de rechterkant een mooie voorzet kon geven die door de nummer 11 met een goede kopbal werd afgemaakt, 0-1.

Hierna raakte KCVO de kluts een beetje kwijt. In de 45e minuut volgde een uitbraak van Colmschate over de linkerkant. Edwin Stegeman probeerde deze uitbraak op een minder handige manier te stoppen wat hem een gele kaart opleverde. Vervolgens ontstond een opstootje waardoor Edwin de tweede gele kaart ontving en hij het veld moest verlaten.

Colmschate maakte direct gebruik van de ontstane situatie en KCVO liet zich intimideren. Gevolg hiervan was dat KCVO onnodige overtredingen maakte en nog een gele kaart ontving voor Ron van Zuidam.
In de 2e helft had KCVO zich herpakt en begon voortvarend, de bal ging over en weer en beide partijen hadden kansen. In de 55e minuut werd door Colmschate een goede aanval opgezet. De daaropvolgende gegeven voorzet werd prima ingeschoten, 0-2.

Toch gaf KCVO zich niet gewonnen en ging verder met de getoonde strijdlust, echter zonder resultaat. In de 61e minuut werd Melvin van Ast gewisseld voor Niek Roosendaal. Deze JO19 junior zorgde voor dreiging vanuit KCVO. KCVO bleef voetballen en creëerde kansen, helaas zonder resultaat. Onder andere Dennis Nijzing en Melvin Balk hadden goede mogelijkheden.

In de 79e minuut werden Sam van Dongen en Sem Westra gewisseld voor de JO19 spelers Wessel Reusken en Joey Pol. Voor laatstgenoemde wat het zijn debuut in KCVO 1. Ondanks de goede invalbeurten konden ook zij het tij niet keren.

In de 84e minuut volgde nog een wissel aan de kant van Colmschate. Deze wissel pakte goed uit. Door Colmschate werd er een aanval door het midden opgezet welke werd afgerond met een voorzet vanaf links en deze werd er goed ingeschoten, 0-3. Hierna had KCVO het opgegeven. In de 94e minuut werd het nog 0-4 door een simpele, in het KCVO doel rollende, bal.

De uitslag van deze wedstrijd is geflatteerd. KCVO heeft in de 1e helft verzuimd de wedstrijd naar zich toe te trekken. Hopelijk gaat het volgende week beter, dan volgt de wedstrijd tegen koploper Helios, aanvang 14.00 uur op sportpark de Egelbeek.