In de laatste wedstrijd van 2018 heeft KCVO haar tweede gelijkspel behaald en verdubbelde daarmee het aantal punten. Qua kansenverhouding had er meer ingezeten maar opponent Robur et Velocitas had het betere van het spel zodat de 2-2 remise de beste verhouding was.

 

De wedstrijd aan de Anklaarseweg in Apeldoorn was de enige partij die er in de derde klasse doorging. Het laagje sneeuw was al weggesmolten en het kunstgrasveld was prima bespeelbaar. Robur et Velocitas was het eerste kwartier duidelijk de bovenliggende partij en drong keer op keer ver door in de Vaassense defensie. De thuisclub had het vizier niet scherp gesteld en als de bal wel op doel belandde dan was er altijd nog doelman Rico Bronsink die zich uitstekend manifesteerde.

Robur zette de gasten meteen al op hun eigen helft vast en als KCVO toch in balbezit kwam was het onzorgvuldig met de passes. Af en toe zag het geen andere mogelijkheid dan de lange bal te hanteren. Eén van die lange halen kwam bij Dahley Oortwijn terecht die ietwat gehinderd naast schoot. Halverwege de eerste helft kwam Melvin Balk in balbezit en die speelde zich voortreffelijk vrij.

Vanaf zo’n 20 meter afstand knalde hij de bal onhoudbaar in de bovenhoek. Een schitterende goal (0-1). Het was tegen de verhouding in want Robur had tot dan het betere van het spel. Het ging door met aanvallen al werd de scherpte toch wat minder. Een dieptepass van KCVO belandde bij de snelle Daniël Hulleman die zich de vrije ruimte niet realiseerde en jammer genoeg te gehaast schoot.

De thuisploeg kwam een paar keer gevaarlijk door maar de schoten gingen voorlangs. Toch was er onnodig balverlies voor nodig om Robur et Velocitas in het zadel te helpen. Een snelle Apeldoornse aanvaller kwam alleen op Rico Bronsink af en maakte geen fout (1-1). Vlak voor rust werd Dahley Oortwijn de diepte in gestuurd en met een werkelijk prachtige lob zette hij KCVO weer op voorsprong (1-2).

Na de thee begon Robur weer enthousiast te voetballen en KCVO beperkte zich tot snelle uitvallen. Een goede doorsteekbal van Melvin Balk werd op tijd onderschept door de Robur-keeper. Dezelfde doelman verkleinde zijn doel na een mooie beweging van Dahley Oortwijn en behoedde zijn team voor de 1-3. Het doelpunt viel wel maar aan de andere kant. Na een onreglementaire actie werd de bal terecht op de stip gelegd.

Vanaf 11 meter wist de gastheer de gelijkmaker te scoren (2-2). Met nog een half uur te spelen was er van alles mogelijk. Daniël Hulleman kwam een keer oog in oog met de laatste man maar kon zich niet onsterfelijk maken. Even later had KCVO geluk toen een harde knal op de lat uiteen spatte. Er werden wat wisselingen aangebracht maar het mocht niet baten. Het spel golfde nu op en neer en de gelukkigste zou winnen.

Een winnaar kwam er echter niet want de laatste kans van Dahley Oortwijn werd onschadelijk gemaakt. Hij omspeelde de goalie die op het laatste moment de bal van zijn voet plukte. KCVO gaat nu de winterstop in en hoopt hierna meer punten te boeken dan de twee die het tot nu toe behaalde. Misschien wordt 2019 wel een gelukkig nieuwjaar.

 

Opstelling KCVO: Rico Bronsink; Melvin van Ast, Ron van Zuidam, Stan Hagen en  Samuel van Dongen; Rick Beekman, Melvin Balk en Niels Weultjes; Edwin Stegeman, Dahley Oortwijn en Daniël Hulleman. Ingevallen: Mike Hendriks, Sem Westra en Andy Klomp.