KCVO trekt vroege voorsprong over de streep

door | mei 22, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Op een zonovergoten sportpark de egelbeek, waar het gezellig druk was, onder andere door het behaalde kampioenschap van het 5de elftal, moesten KCVO en Witkampers de één na laatste wedstrijd van het seizoen afwerken. Witkampers hadden nog 1 punt nodig om ook volgend seizoen zeker te zijn van deelname in de derde klasse.

Voor KCVO stond de eer op het spel en men ging afscheid nemen van 4 echte winnaars. Genoeg motivatie om er vol voor te gaan.
Het was dan ook KCVO dat de eerste kans van de wedstrijd kreeg. In de 14de minuut gaf Dennis Nijzing een perfecte diepte bal in de loop van Dahley Oortwijn. Die wist dit buitenkansje met een diagonaal schot te verzilveren, 1-0 voor de thuisploeg.

Pas in de 31ste minuut kreeg Witkampers de eerst kans. Door een foutieve terugspeelbal, van de verder prima spelende Andy Klomp, moest KCVO doelman Sander Jansen van de Sligte handelend optreden, hij deed dit met verve en voorkwam de gelijkmaker. Twee minuten later stond Andy weer aan de basis van een mooie KCVO aanval. Via Dahley Oortwijn kwam de bal op links bij Mike Hendriks die een prachtige voorzet afleverde bij Melvin van Ast. Deze wist echter deze mooie aanval niet te verzilveren.

De ploegen gingen rusten met een 1-0 stand.
In de 52ste minuut wist de spits van KCVO met een omhaal het doel van de Witkampers te bestoken. Met een fraaie redding wist de doelman de 2-0 te voorkomen.
KCVO trainer Olivier van de Kuil gunde Andy Klomp een publiekswissel, voor hem kwam Sam van Dongen in het veld.

Melvin Balk kwam in het veld voor de licht geblesseerde Melvin van Ast. Deze frisse inbreng van de altijd fanatieke Balk zorgde weer voor een aanvallende impuls.
In de 71ste minuut kwam hij samen met Dahley door de defensie van de Witkamers. Het schot van Dahley kwam terug van de lat en werd door Melvin binnen gewerkt. Helaas voor Melvin en heel KCVO nam de verder goed leidende scheidsrechter Baltus het onterechte vlag signaal over van de assistent scheidsrechter.

2de elftal speler Nick van Berkel mocht nog 20 minuten meedoen en zodoende zijn debuut maken in KCVO 1. De wedstrijd kabbelde naar zijn eind met over en weer nog een paar flinke kansen maar beide doelmannen wisten verder hun doel schoon te houden. In de 89ste minuut kwam Mads van Zuidam in het veld. Niet om mee te voetballen, hij is pas 6 jaar, maar om zijn vader Ron van het veld te halen. Gehuld in een echt KCVO shirt met rugnummer 4 erop, haalde hij zijn vader in z’n laatste thuiswedstrijd van het veld. Onder een oorverdovend applaus verliet de onbetwiste leider van KCVO 1 het toneel.

Aan de eindstand veranderde niets meer. KCVO wist de vroege1-0 over de streep te trekken.
Volgende week rest nog de laatste wedstrijd van dit seizoen, uit tegen Twenthe Goor om 14.00 uur.
Na de wedstrijd nam KCVO afscheid van 4 boegbeelden van de laatste jaren.
Maurice Heutinck moest noodgedwongen stoppen met voetballen. De keeper die de laatste 5 jaren de onbetwiste nr. 1 onder de lat was kon door een knie blessure dit seizoen al niet meer in actie komen. Terrence van Bussel heeft zelfs 19 seizoenen in KCVO 1 gespeeld. Volgens voorzitter Wilco Oortwijn heeft hij in die tijd zo’n 75 competitie doelpunten gemaakt voor KCVO. Andy Klomp stopt naar 7 seizoenen KCVO 1 met het selectievoetbal.

De laatste bos bloemen was voor aanvoerder Ron van Zuidam. Komende maand wordt Ron 36 jaar en heeft hij er 19 jaar selectievoetbal opzitten. Ron was het boegbeeld en de rots in de branding in het jeugdige KCVO 1.
Met deze 4 toppers verliest KCVO veel karakter. Komend seizoen mag de jeugd laten zien dat ze veel geleerd hebben van deze mannen.