Terwijl bijna alle voetbalteams al begonnen waren met de winterstop, streden de jongens van JO11-4 van KCVO nog om de wintertitel in de 5e klasse. Zaterdagochtend 15 december moest het gebeuren. Het strijdtoneel was sportpark de Egelbeek in Vaassen, de thuisbasis van KCVO.

De jongens van KCVO mochten het opnemen tegen de jongens en meiden van VV Gorssel. Op papier was het een makkelijke tegenstander, maar ook mede koploper Voorwaarts had theoretisch geen zware uitdaging. Dus moest er gewoon gewonnen worden en dan het liefst met aardig wat doelpunten.

Gorssel gaf flink partij, maar kon niet voorkomen dat KCVO met 8-1 feestend het veld af ging. Zij hadden van de wedstrijd een geweldige teampresentatie gemaakt: Keeper Pim als slot op de deur, afgeschermd door top verdedigers Hugo en Giel. De alles kunners op het midden Jan, Stan, Lars en aanvoerder Rik combineerden hun vaardigheden met de aanvallende krachten van Ferron, Jens en topschutter Valentijn.

In deze formatie werden in de competitie maar liefst 10 van de 11 wedstrijden gewonnen. En omdat Voorwaarts zich verslikte in Eerbeekse Boys, konden de jongens wel degelijk worden gekroond als winterkampioenen. Allemaal kregen zij een mooie, verdiende beker.

Na de winter gaat dit topteam zijn geluk beproeven in de 3e klasse.

Foto:
Leiders Vincent Huntink, Jonathan Sirre
Jongens staand: Hugo Splinter. Ferron Spijker, Jan Rodijk, Lars Kers, Pim Braakman, Giel van der Meijs
Op de knieën: Rik Huntink, Stan Hagen, Valentijn Sirre
Jens Mesker ontbreekt op de foto.