KCVO geeft doelpunten als cadeautjes weg!

door | feb 28, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

Na een denderende carnavals zaterdag met daarbij een geweldig feest bij KCVO, moest het eerste elftal van KCVO vandaag weer terug schakelen naar de realiteit van de dag. Vandaag stond, als gevolg van de door de KNVB aangepaste speelkalender, de wedstrijd KCVO 1 – AZC 1 op het programma. Normaal gesproken is KCVO tijdens het carnavalsweekend vrij.

Eerder al deze week werd op dinsdagavond de wedstrijd tegen WWNA gespeeld. Helaas voor KCVO, werd deze wedstrijd met 2-0 verloren.

Als gevolg van bovenstaande stond er voor KCVO veel op het spel vandaag. Gaandeweg het eerste deel van het seizoen en de toen behaalde goede resultaten, zag de club mogelijkheden om in ieder geval voor promotie te gaan spelen. Met de verloren wedstrijd tegen WWNA nog in het vizier, was het duidelijk, dat er vandaag echt iets moest gebeuren om aansluiting te behouden.

KCVO begon slecht aan de wedstrijd. Het was vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk dat de nummer 3 uit de competitie, AZC uit Zutphen, naar KCVO was gekomen om niet met lege handen naar huis te gaan. Vanaf het begin werd door AZC volle druk gezet op het doel van KCVO. Direct al in de eerste minuut kreeg AZC een cornerbal, welke door de keeper van KCVO, Rico Bronsink, nog ternauwernood uit het doek kon worden gebokst en daarna door het elftal met paniekvoetbal kon worden weggewerkt. Even later weer een schot op het doel van KCVO door AZC. De bal werd gepakt door de keeper van KCVO echter deze probeerde daarna een speler van AZC uit te kappen, maar dat mislukte volledig. De speler van AZC veroverde de bal en kon deze om de keeper van KCVO heen schieten, 2e minuut, stand 0-1.

Daarna volgde een tijdlang een strijd op het middenveld. KCVO was niet in staat om de bal in de ploeg te houden. AZC zat er dicht bovenop en veroverde telkens de bal. Pas in de 14e minuut kwam er vanuit KCVO  enige dreiging. Een mooie aanval, opgezet door Dani Bronsink,  werd door AZC verijdeld. De KCVO spelers waren steeds ‘te laat’. In de 16e minuut weer een gevaarlijke aanval van AZC. Het daaruit volgende schot belandde net naast het doel van KCVO. Een lange uittrap van de keeper van KCVO en de van daaruit door KCVO opgezette aanval, zorgde ervoor dat de spits van KCVO, Tom Tangelder, met de bal alleen voor de keeper van AZC kwam te staan. De spits probeerde de keeper uit te kappen, echter deze liet zich niet verrassen. AZC voerde de druk op en het rommelig spelende KCVO kwam er nauwelijks aan te pas. In de 25e minuut zette AZC met mooi combinatie voetbal een aanval op. De verdediging van KCVO was niet alert en de aanvaller van AZC kon de bal zo maar in het net schieten, 0-2. Hierna golfde het spel tot aan de rust wat heen en weer, waarbij aan beide kanten kansjes ontstonden.

De 2e helft begon KCVO met Sem Westra als vervanger van Niels Weultjes. Alhoewel KCVO duidelijk nog niet in hun normale spel kon komen, werd er toch meer druk op AZC gezet en kansen gecreëerd. Tom Tangelder kreeg een mooie kopkans welke door de keeper van AZC werd gestopt. Even later knalde Sem Westra een schot net naast het doel. Direct daarna een mooie kans voor Melvin Balk maar ook dat schot ging er naast. In de 58e minuut kreeg Dani Bronsink een mooie schietkans. Hij schoot de bal keihard op het doel maar de keeper van AZC stond precies op de goede plek.

Na 20 minuten in de tweede helft werden Ducan Leerkes, Sam van Dongen en Gijs Hulleman bij KCVO ingebracht voor Tobi Bosman, Edwin Stegeman en Rick Beekman. Deze wissel gaf geen grote verandering te zien, maar in de 70e minuut wist Wesley Stegeman, Gijs Hulleman in stelling te brengen. Op handige wijze wist hij 2 spelers van AZC uit te spelen en kon hij daarna de bal in het doel tikken, 1-2. Even leek het erop dat KCVO initiatief kon gaan nemen en zij begonnen beter te voetballen. Dit resulteerde in een aantal aanvallen die door AZC goed werden uitverdedigd en/of tegenhouden. De laatste 10 minuten nam AZC het initiatief weer over. KCVO was niet meer in staat om de stand en uitslag van deze wedstrijd, 1-2, te veranderen. Als KCVO nog voor promotie wil gaan spelen, dan zullen alle kaarten gezet moeten worden op de 3de periode.

Volgende week speelt KCVO om 14:00 uur de uitwedstrijd bij ABS in Bathmen.