KCVO wilde de volle buit binnen halen bij de laag geklasseerde Witkampers maar moest die uiteindelijk toch delen: 1-1.

De Witkampers werkten in de afgelopen maand negen wedstrijden af en moesten door blessures dan ook met vier A-spelers aantreden. De ploeg staat net boven de degradatiestreep en het was goed te zien dat de thuisclub er alle belang bij had om de punten in het Gelderse Laren te houden. Ze begonnen dan ook lekker fanatiek en kregen de eerste kans.

Maar KCVO had het antwoord snel klaar en het was Melvin Balk die een prima schietpositie had. Hij wachtte net iets te lang. Even later kwam Dahley Oortwijn oog in oog met de Larense doelman maar de bal verdween in het luchtledige. Het spel golfde aanvankelijk wat op en neer maar de Vaassenaren hadden geleidelijk toch het betere van het spel.

Dat resulteerde in een paar kopballen van respectievelijk Melvin Balk en Dennis Nijzing. De eerste was voor de keeper en de tweede werd met de borst tegen gehouden door een verdediger. Een aanval over vele schijven werd te lang doorgevoerd en in een daaruit voortvloeiende tegenaanval kon doelman Sander Jansen van der Sligte al stompend redding brengen.

Sem Westra probeerde het met een ver schot dat net naast ging. Tobi Bosman moest zijn doelman helpen om een doelpunt te voorkomen. Dat zou niet verdiend geweest zijn want KCVO was de aanvallende partij.
Dat werd in de tweede helft anders want de Witkampers deden er alles aan om het tij te keren. Het ontbrak hun echter aan scorend vermogen.

Ze namen wel het initiatief en drukten de gasten terug. Ze kregen een paar vrije schoppen te nemen maar die waren zonder precisie. Een schot dat wel nauwkeurigheid had, werd vakkundig gepareerd door Sander Jansen van der Sligte. Deze kon even later assistentie van Mike Hendriks goed gebruiken. KCVO wankelde maar viel niet om. Integendeel zelfs, want uit één van de counters was het Dahley Oortwijn die een kwartier voor tijd de laatste man zijn hielen liet zien en vervolgens de keeper verschalkte (0-1).

Hierna gooiden de Witkampers alles op de aanval met het risico op een tegendoelpunt. Die situatie zat er ook dik in toen Melvin Balk alleen op de sluitpost afging en de 0-2 op zijn schoen had. De goalie had echter een perfecte actie in huis en voorkwam erger. Die redding bleek van enorme waarde voor de Witkampers want in de slotminuten kreeg het loon naar werken. Een voorzet werd bij de tweede paal keurig ingekopt (1-1).
De volgende wedstrijd van KCVO uit tegen Warnsveldse Boys is op verzoek van de thuisclub vervroegd van zondag 6 mei naar donderdag 3 mei aanvang 20.00 uur.

Opstelling KCVO: Sander Jansen van der Sligte; Tobi Bosman, Dennis Nijzing, Mike Hendriks en Andy Klomp; Niels Weultjes, Rick Beekman en Melvin Balk; Melvin van Ast, Dahley Oortwijn en Sem Westra. Ingevallen: Edwin Stegeman.