VAASSEN – Goed nieuws! De mooie landhuizen en kastelen die Gelderland rijk is gaan hun deuren weer openen. De nodige aanpassingen zijn gedaan zodat een ieder veilig en prettig een kijkje kan nemen achter de kasteelmuren van de pareltjes die Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) beheert en onderhoudt.

Jouw dag op de waterrijke Veluwe: Met de vooraf online gereserveerde tickets op zak (beschikbaar vanaf donderdag 4 juni) bereik je via de oprijlaan de parkeerplaats waar je het niet kunt laten om alvast een kijkje te nemen in de moestuin. Een wandeling van nog geen 50 meter brengt je op het voorplein waar kinderen spelen op het gras. Je meld je aan de balie in het Bouwhuis en na een bezoek aan de stallen en de rentmeesterwoning loop je via de brug over de gracht naar het kasteel om af te dalen naar de koele gewelvenkelders. Hier start de looproute die je meevoert door de rijk ingerichte vertrekken waar de voormalige kasteelbewoners je toespreken vanuit hun portretten en onder te titel ‘Oranje Boven!’ de banden met Paleis Het Loo worden aangehaald.

Eenmaal weer buiten koop je in de kasteelwinkel een ijsje en maak je een wandeling door het waterrijke park met fruitboomgaard, luisterend naar de kasteelverhalen op je eigen telefoon in Nederlands, Engels of Duits. De dag sluit je af Bij Maarten in ‘t Koetshuis op het zonovergoten terras met kasteelzicht.

Welkom terug!

Kasteel Cannenburch, welkom terug!; vanaf vrijdag 5 juni, vrijdag t/m zondag tussen 12.00 – 17.00 uur.
Entree: volwassene € 11,50, 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs en museumkaarthouders gratis. Reserveren noodzakelijk: www.glk.nl/cannenburch.

Op dinsdag t/m donderdag is tussen 13.00 – 17.00 uur ook de kasteelwinkel geopend.