Met een subsidie van de Provincie Gelderland kan Present Epe-Heerde doorgaan met de succesvolle actie ‘Blij met een Bloemetje’ van initiatiefneemster Jolanda Godvliet. Het doel van deze actie is om zoveel mogelijk bloemen, waar overschot aan is, in te kopen bij lokale bloemenwinkels of kwekers en deze uit te delen bij mensen die een fleurig hart onder de riem kunnen gebruiken, als blijk van waardering.

Direct aan het begin van de Coronacrisis bedacht Jolanda Godvliet de actie ‘Blij met een Bloemetje’, om dorpsgenoten te steunen én de noodlijdende bloemisten en kwekers. Zij startte een fundraisingactie via Go Fund Me. Ook kreeg zij donaties van particulieren, van diverse kerken en van het ‘Niet Alleen fonds’/Kerk in Actie. Met behulp van vele vrijwilligers, onder meer gekoppeld door Stichting Present Epe-Heerde, zijn met dit geld in de afgelopen weken honderden boeketten rondgedeeld bij tientallen zorginstellingen.

Omdat de actie zo succesvol is en er nog veel meer mensen een bloemetje verdienen, hebben Stichting Present Epe-Heerde en Jolanda Godvliet een subsidie aangevraagd bij de Provincie Gelderland. Met de toegekende bijdrage van de Provincie kunnen ook in de komende weken bloemen worden ingekocht bij lokale kwekers en bloemisten en kunnen we deze ronddelen bij ouderen, gehandicapten en zieken en bij mensen die hard aan het werk zijn om de zorg en de maatschappij draaiend te houden, zoals in het transport, bij openbare diensten, bij bedrijven en andere organisaties.

Stichting Present zal Jolanda ondersteunen in het verbinden van de diverse partijen en het regelen van vrijwilligers die de bloemen kunnen gaan ronddelen in Epe, Vaassen, Heerde en Hattem. De bloemen worden verdeeld vanuit een distributiepunt van Stichting Zonnebloem. Zo leidt deze hartverwarmende actie tot heel veel fleurige verbindingen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arnolde Spierenburg, Stichting Present Epe-Heerde (06 24 45 10 55) of Jolanda Godvliet (06 22 68 04 45).