Redactie Vaassen Actief:  Morgen 9 mei is het zover. Veel plezier allen!

27 jaar geleden vond het jeugdbestuur het tijd om met een aantal jeugdteams van de vv Emst het seizoen op een leuke manier gezamenlijk af te sluiten.

Kartrekker Gerard Berkhoff trok de stoute schoenen aan en reisde af naar Ameland om daar te kijken of dat een goede plek voor deze afsluiting zou zijn.

Erg enthousiast kwam hij terug en besloot dat deze jeugdtrip door moest gaan. Met hulp van een aantal sponsoren werd de trip georganiseerd.

Bewust werden de dagen rondom Hemelvaartsdag gekozen zodat er langer dan een weekend gegaan kon worden. Zo vertrokken de teams op de woensdag voor Hemelvaartsdag om 4 dagen later op zaterdag terug te keren.

Nu 27 jaar later gaat de jeugdafdeling van de vv Emst nog steeds.De organisatie is inmiddels in andere handen. Door de groei van het aantal jeugdleden is de groep in de afgelopen jaren groter geworden en is het programma jaarlijks ook wat aangepast.

Komende woensdag 9 mei zullen de ongeveer 100 deelnemers weer naar Ameland vertrekken. Rond de klok van 9:00 uur zullen er 3 busjes vertrekken vanuit Emst. Zij nemen alvast de bagage van alle deelnemers, boodschappen, gesponsorde zaken en alles om activiteiten te organiseren mee.

Met de boot van 11:30 uur zullen zij vanuit Holwerd overvaren en kunnen hierna alles voorbereiden op de komst van de groepen. De 2 groepen zullen om 11:30 uur en 14:00 uur vertrekken met 2 grote touringcars. Op Ameland aangekomen is er voor iedereen een fiets om vervolgens naar de 2 naast elkaar gelegen kamphuizen te vertrekken en daar een slaapplek te bemachtigen.

Naast voetballen zullen alle deelnemers in deze 4 dagen van alles gaan doen. Ze kunnen ze per team de zaal in om te zaalvoetballen, is er een bowling- en kegelbaan gehuurd, in en om de kamphuizen zullen verschillende activiteiten georganiseerd worden (wat is nog even een verrassing). De vrijdagmiddag staat in het teken van een fietstocht over het eiland met onderweg verschillende activiteiten.

Bij terugkomst van de fietstocht zullen alle teams het tegen elkaar opnemen op een heuse survivalbaan. Natuurlijk zullen de bezoekjes aan de dorpjes op Ameland en stranden niet gaan ontbreken. En als alles goed verloop hopen we zaterdagmiddag 12 mei weer met de boot van 14:00 uur terug naar vaste wal te varen. Wederom in 2 grote touringcars waar de groep rond 17:00 uur moe maar voldaan met z’n allen hopen terug te keren.

Op www.vvemst.nl is alle informatie over deze trip te vinden. Verder is er ook een link naar een webcam bij de boot waarop de aankomst van onze teams en natuurlijk ook het vertrek te volgen is. Als laatste zal de organisatie elke dag proberen om laat in de avond een verslag en foto’s van deze dag te plaatsen op de site.