Jacqueline de Waal nieuwe hoofdtrainer van ZVV

door | sep 1, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Ze is helemaal thuis in de zwemmerswereld en inmiddels al jaren begaan met de zwemmers van ZVV. Jacqueline de Waal is de nieuwe hoofdtrainer van ZVV en daarmee mag de vereniging in haar handen wrijven.

De Waal was nog een tiener toen zij startte als trainer. Voor de allerjongste zwemmers van de vereniging stond zij aan het bad. In de loop van de jaren leerde zij bij door ervaring, door bondsopleidingen en coaching door trainers van naam. Als trainer en als hoofdtrainer begeleidde zij zwemmers van alle niveaus en leeftijden. Daarnaast heeft De Waal zelf kilometers ervaring als wedstrijdzwemmer.

In de afgelopen jaren stond De Waal steevast drie keer in de week aan het zwembad en tijdens de wedstrijden coachte zij iedereen tot steeds weer betere prestaties. Nu Gian Dorsthorst afscheid neemt als hoofdtrainer, maakt De Waal van de nood een deugd en stapt zij in. ‘Het was zeker niet zo dat ik op de functie zat te azen, maar nu ik heb besloten heb ik er veel zin in.’, aldus De Waal. Een goede basis is neergezet door haar voorganger. ‘Heel veel is in de afgelopen jaren voorbereid en ik ben zeker van plan daarvan gebruik te maken. Ik hoef het wiel immers niet opnieuw uit te vinden.’ geeft zij aan. ‘Maar ik kan niet alles oppakken wat Gian deed.‘ Daarmee doelt De Waal op de vele neventaken die Dorsthorst op zich nam, maar waar zij naast haar baan geen tijd voor vrij kan maken. ‘Zwemmers en ouders zullen dat zeker gaan merken.’

Samen met de andere vrijwilligers gaat De Waal nu vooral werken aan een stabiele voortzetting van de zwemactiviteiten van de vereniging. Een aantal betrekkelijk nieuwe trainers in het team mogen de komende tijd begeleiding van haar verwachten. De vrijwilligers van het wedstrijdsecretariaat zullen op zoek gaan naar extra krachten die de individuele wedstrijdinschrijvingen en communicatie op zich gaan nemen. Voor de zwemmers zelf zal er in eerste instantie niet zo veel veranderen, maar De Waal zal wel een eigen draai geven aan de trainingen. Op deze manier zal zij haar eigen kleur geven aan het geheel : een zwemafdeling waarin met plezier wordt gesport door een brede groep zwemmers.

Foto: Jan Hagen

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: