De gemeente Epe voert sinds vanochtend vroeg (dinsdag 10 maart) een integrale controle uit op vakantiepark Remboe Village in Epe, samen met Ariadne en politie. Ariadne is een samenwerkingsproject van gemeenten, Openbaar Ministerie, politie en provincie Gelderland. Ariadne ondersteunt gemeenten bij de leefbaarheid/revitalisering van vakantieparken.

Toezichthouders van de gemeente, medewerkers van Ariadne en de politie controleren vandaag de aanwezigen op het park op identiteit en of ze staan ingeschreven in de basisregistratie voor personen. Ook wordt gecontroleerd of de chalets wel worden gebruikt voor recreatiedoeleinden en niet voor permanente bewoning. Als er mensen worden aangetroffen die extra zorg of hulp nodig hebben vangt de gemeente deze mensen op en helpt ze waar nodig, samen met maatschappelijke partners.

Vitale vakantieparken

Het is een park met complexe eigendomsconstructies. Ariadne heeft ervaring met dit soort parken, waar sommige mensen eigenaar van een chalet zijn, anderen een chalet huren en sommige mensen weer eigenaar van een stukje grond zijn. Bij deze controle komt de  hulp en expertise van Ariadne  goed van pas.

Wij willen als gemeente een kwaliteitsimpuls geven aan de parken in onze gemeente, zodat het mooi en goed recreëren is in Epe. We helpen recreatieondernemers hierbij en voeren als gemeente jaarlijks diverse controles uit op parken. Dit is ook één van de speerpunten uit het gezamenlijk integraal veiligheidsplan voor de gemeenten op de Noord-Veluwe, namelijk de leefbaarheid/revitalisering van vakantieparken.