Hoe ziet uw omgeving er over tien jaar uit? Zijn er in 2030 woningen bij gekomen? Zo ja, wat voor woningen en waar? Hoe gaan we om met onze prachtige natuur? Welke plekken zouden geschikt kunnen zijn om duurzame energie op te wekken? Deze – en nog veel meer – vragen staan centraal bij het maken van de omgevingsvisie voor de gemeente Epe. En deze omgevingsvisie maken we graag samen met u: grijp uw kans en praat nú hierover mee!

Uitnodiging voor online vragenlijst én online bijeenkomst

Omdat we door de coronacrisis nog geen bijeenkomsten kunnen organiseren, nodigen we u in plaats daarvan uit om mee te doen door een online vragenlijst in te vullen. De uitkomsten van deze vragenlijst worden vervolgens o.a. gebruikt om te bespreken tijdens online bijeenkomsten. Ook voor deze online bijeenkomsten kunt u zich aanmelden. Op die manier hopen we toch met elkaar een goede vervolgstap te kunnen zetten in het maken van de omgevingsvisie.

Online vragenlijst invullen van 8 juni t/m 21 juni

Voor ieder dorp en voor twee buitengebieden is er een aparte vragenlijst. We stellen vragen over verschillende thema’s: o.a. wonen, gezondheid, landschap en natuur, duurzaamheid en economie.

  • U kunt de vragenlijst invullen tussen maandag 8 juni tot en met zondag 21 juni.
  • Wilt u de vragenlijst voor meerdere dorpen of gebieden invullen, dan kan dat uiteraard ook.

Vragenlijst Emst:
https://app.maptionnaire.com/nl/8977/

Vragenlijst Epe:
https://app.maptionnaire.com/nl/8971/

Vragenlijst Oene:
https://app.maptionnaire.com/nl/8972/

Vragenlijst Vaassen:
https://app.maptionnaire.com/nl/8967/

Vragenlijst Buitengebied IJsselvallei:
https://app.maptionnaire.com/nl/8980/

Vragenlijst Buitengebied Veluwe:
https://app.maptionnaire.com/nl/8979/

Achtergrondinformatie per dorp/gebied

Over ieder dorp en gebied vindt u onderaan dit nieuwsbericht een digitale folder met achtergrondinformatie. Misschien helpt deze informatie bij het invullen van de vragenlijst.

Hulp nodig bij het online invullen van de vragenlijst?

Wilt u graag meedoen, maar heeft u hier hulp bij nodig? Loopt u toch problemen aan? Wij helpen u graag! Neemt u gerust contact op met Andrea Zeggelaar, via tel. 14 0578 of stuur een e-mail naar  omgevingsvisie@epe.nl. Dan helpen we u verder of bespreken we welke hulp voor u het beste past.

Online bijeenkomsten

Voor ieder dorp en voor twee buitengebieden organiseren we vervolgens online bijeenkomsten, waaraan u via de computer of tablet deel kunt nemen. Tijdens deze online bijeenkomsten gaan we samen met organisaties, inwoners en partners van de gemeente in gesprek over hoe ieder dorp en gebied er in de toekomst uit ziet. Naast de vier dorpen Emst, Epe, Oene en Vaassen onderscheiden we twee buitengebieden: 1. de oostkant van de Veluwe en daaraan aansluitend het buitengebied rondom Epe, Emst en Vaassen (buitengebied Veluwe), en 2. het gebied tussen de A50 en de IJssel en het buitengebied rondom Oene (buitengebied IJsselvallei).

Voor ieder gebied hebben we eerst één datum gepland. Als het nodig is, kijken we naar de mogelijkheden voor een tweede bijeenkomst voor een dorp of gebied.

Epe                                                         maandag 29 juni                   19:30 – 21:30 uur
(Buitengebied) Veluwe                        dinsdag 30 juni                      16:00 – 18:00 uur
Emst                                                       dinsdag 30 juni                      19:30 – 21:30 uur
Vaassen                                                 maandag 6 juli                       19:30 – 21:30 uur
(Buitengebied) IJsselvallei                   dinsdag 7 juli                         16:00 – 18:00 uur
Oene                                                      dinsdag 7 juli                         19:30 – 21:30 uur

Aanmelden online bijeenkomst

U kunt zich tot en met woensdag 24 juni aanmelden door een e-mail te sturen naar: omgevingsvisie@epe.nl of via telefoonnummer 14 0578 (vraag naar Andrea Zeggelaar). Geef duidelijk aan voor welke bijeenkomst u zich aanmeldt. Wilt u bij meerdere online bijeenkomsten zijn? Geen probleem: geeft u dit dan door bij het aanmelden.

Hoe werkt dat: een online bijeenkomst?

Als u zich heeft aangemeld voor de online bijeenkomst, krijgt u een paar dagen voor deze bijeenkomst een e-mail met alle informatie en uitleg. Bijvoorbeeld een link waarop u eenvoudig kunt klikken om deel te nemen. Als u hier vragen over heeft, helpen we u natuurlijk graag.

Meer informatie

Wat is een omgevingsvisie nu precies en waarom maken we die? Hoe ziet dit proces er uit? Hier vindt u alle informatie: https://www.epe.nl/in-epe/omgevingsvisieproces-en-documenten_42801/