Afgevallen bladeren kunnen voor overlast zorgen. Ze verstoppen de rioolkolken. Ook vormen ze een risico voor uitglijden en slippen. Dat geldt ook voor bladeren op het voetpad of in de wegberm. Gelukkig vegen veel buurtbewoners de bladeren daar zelf op.

Bladkorven

In het najaar gaan de gemeente en Axent Groen zelf ook aan de slag met bladafval opruimen. Er worden in de week van 5 oktober weer bladkorven geplaatst. Dit gebeurt in de dorpen Epe, Vaassen, Oene en Emst.

De korven zijn gemaakt van dik gaas en uitsluitend bestemd voor bladeren van bomen.

Regels

Voor het vegen van blad en het gebruik van de korven gelden de volgende regels:

  • Vul de korven alleen tussen 08:00 en 22:00 uur.
  • Gebruik de korven alleen voor boombladeren en niet voor ander afval.
  • Gooi tuinafval zoals onkruid, grasmaaisel of afstervend loof in de hiervoor bestemde groene container.
  • Als er ander afval dan boombladeren in de korf zit, wordt de betreffende korf verwijderd.
  • Veeg de bladeren zoveel mogelijk op hopen met voldoende afstand tot bijvoorbeeld bomen. Alleen dan kunnen we ze machinaal weghalen. Liggen ze te dicht bij een obstakel dan lukt dat niet. Zie ook de bijgevoegde foto.
Melden

De korven worden vanaf medio oktober op donderdag of vrijdag geleegd. Is een korf bij u in de buurt vol? Dan hoeft u dat in principe niet te melden, want ze worden wekelijks geleegd. Is dit niet tijdig gebeurd, dan kun je dit melden. App of bel dan naar 06 511 269 84 en geef het nummer van de betreffende bladkorf door.

Straten

Op onze website staat een lijst met straten of locaties waar bladkorven worden geplaatst. Klik voor meer informatie op de link  www.epe.nl/bladkorven.

De korven worden in de loop van december weer weggehaald.