Vrijdag 29 mei kreeg het bestuur van de v.v. Emst te horen dat het verzoek tot promotie van v.v. Emst 1 naar de zondag 4e klasse was afgewezen en dat onze v.v. Emst 1 in het nieuwe seizoen wederom uit moet komen in de zondag 5e klasse.

Teleurstellend voor v.v. Emst 1 want de prestaties het afgelopen seizoen in de 5e klasse waren erg goed en zelfs het winnen van de  1e periode was binnen handbereik. Met nog een aantal inhaalwedstrijden te spelen behoorde een 2e plek in de competitie ook tot de mogelijkheden. Vanwege de Corona uitbraak zullen we nooit weten hoe dit seizoen geeidigd zou zijn.

Tot dat afgelopen woensdag 3 juni KNVB competitieleider Johan Melles een telefoontje pleegde naar v.v. Emst wedstrijdsecretaris Herwin Rozendal met de mededeling dat er een zondagvereniging alsnog heeft besloten over te stappen naar de zaterdag en hierdoor een plek in de 4e klasse zondag vrij komt.

Op de vraag of onze v.v. Emst 1 deze plek wilde invullen hoefde onze wedstrijdsecretaris niet lang na te denken. Onze v.v. Emst 1 wil deze kansen erg graag aanpakken.

Kortom: alsnog een ´verdiende´ promotie voor de mannen van trainers Harrie de Graaf en Jan Huiskamp naar de 4e klasse zondag. Een mooi afscheidscadeau voor de stoppende trainer Harrie de Graaf.

Ook de nieuwe trainer Jeroen de Vries is erg content met de mooie nieuws en kijkt er naar uit om met de ´oranjehemden´van sportpark  ´t  Hanendarp in de zondag 4e klasse uit te komen.

Voor v.v. Emst 1 aanvoerder Lorenzo van Gortel komt er een droom uit want hij is een van de vele spelers die ook mindere tijden in de 5e klasse hebben meegemaakt en de club altijd trouw gebleven zijn. Ook voor hen is dit een kroon op alle inzet van de afgelopen jaren.

Erg mooi is dat de selectie van onze v.v. Emst 1 voor het komende seizoen nagenoeg gelijk blijft.
Alleen Raymond de Gunst gaat lager voetballen maar daar komen 2 spelers voor terug die in een lager team gespeeld hebben. Verder hebben we een talentvolle jeugd hierachter zitten.

Natuurlijk zijn versterkingen nog altijd welkom, tot 15 juni kunnen spelers die graag in de 4e klasse zondag willen gaan uitkomen zich melden bij onze v.v. Emst

De komende tijd zal er bij veel Emstenaren op gepaste wijze deze promotie naar de 4e klasse zondag gevierd gaan worden.