Dick en Annuska Berghorst verbouwen café naast de Emsterie Emst:

EMST – Het echtpaar Dick en Annuska Berghorst heeft een schat aan horecaervaring. Na bestieren van Het Spookhuys in Hattem en de Hekserie in Wapenveld, is het stel nu al weer ruim twee jaar eigenaar van de Emsterie in Emst. Maar daar blijft het niet bij. Sinds vandaag hebben ze in Emst ook een café geopend. De welluidende naam is Twenty5 bar & bites. Kortgezegd: Bar Twenty5.

De introductie van een compleet nieuw bedrijf in de coronacrisis? Het echtpaar en hun gemotiveerde team medewerkers draaien er de verbouwingshanden niet voor om. “Sterker nog: we hebben het proces van deze verbouwing juist versneld. Door de coronacrisis hebben wij de afgelopen maanden kunnen gebruiken om de hele caféruimte van de Emsterie goed aan te pakken.”

Verstopt biljart
Het moet gezegd: deze plek die de afgelopen jaren door vele personen bezocht is, is onherkenbaar veranderd. Emstenaren en andere inwoners van de gemeente Epe zullen hun ogen uitkijken wanneer ze hier na de coronacrisis weer een biertje komen drinken of een biljartje komen leggen. Alhoewel: is die biljarttafel van weleer er eigenlijk nog wel? “Jazeker. Dat biljart is verstopt. Via een geavanceerde liftconstructie komt de tafel uit de grond, wanneer men wil spelen. Zo benutten we de ruimte optimaal.”

‘Koop lokaal’
Enkele partijen hebben danig met hen meegedacht, vertelt het stel. “Koop lokaal is een begrip dat erg bij ons past. Taco Hoppener van CleverMedia uit Emst bijvoorbeeld, verzorgde de afbeeldingen op de muur. Ook gaf hij ons diverse tips over de verdere aankleding.” B&G Meubelen uit Oene was eveneens betrokken bij deze verbouwing. “Ze hebben de meubels en de verlichting geleverd.” Dicks broer Arjan kan ook niet ongenoemd blijven. “Hij heeft een eigen timmerbedrijf en is hier veel aan het werk geweest. Zonder hem, zouden we nu niet klaar zijn.” Verder zijn het vooral de medewerkers en het echtpaar Berghorst zelf geweest die hier de afgelopen periode gebuffeld hebben. “Het resultaat is een plaatje. Bar Twenty5 is geboren. En dát is toch een mooi, hoopvol bericht in deze vervelende coronatijd.”

Cijfer 25
Nog even iets over het idee achter het cijfer 25. Dat komt namelijk op velerlei manieren terug in deze gezellige bar. “Allereerst is het adres Hoofdweg 25. Maar daarnaast serveren we onder meer 25 soorten wijn, 25 soorten bier en 25 soorten whisky.” De ondertitel van het logo van Twenty5 heeft naast het woord ‘bar’ ook het woord ‘bites’ staan. “Eten is hier ook erg belangrijk. We hebben een heerlijke kaart met hapjes. Zo serveren we voor 25 euro onder andere een Proeverij Twenty5 in ons café.” Maar daarbij wordt de kwaliteit van dat eten niet vergeten. “Net zoals men van ons gewend is bij ons restaurant de Emsterie, combineren we gastvrijheid en gezelligheid met kwaliteit.”

Afhaalmenu
Vanwege de coronacrisis kan Bar Twenty5 helaas nog niet open. Toch wordt er vanaf deze week al wel enorm hard gewerkt aan een bijzondere actie. “Mensen kunnen vanaf 20 mei een afhaalmenu bij ons bestellen. Dit driegangen menu wordt geleverd in hittebestendige bakjes zodat de gerechten thuis alleen maar 8 minuten de oven in hoeven. Dit zorgt er tegelijkertijd hopelijk voor dat men de afhaalmenu’s de hele dag door blijft halen. Dat verdeelt de drukte een beetje.” Het afhaalmenu van Bar Twenty5 kost inderdaad (hoe kan het ook anders, 25 euro. “Maar in de eerste week geven we een introductiekorting. Dan betaalt men 22,50 voor zo’n overheerlijk driegangen diner!”

FOTOBIJSCHRIFT: Dick en Annuska Berghorst verzorgen de officiële openingshandeling van een nieuw café in Emst: Twenty5 bar & bites. (eigen foto)