Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Programma Koningsdag 2022 Vaassen

27-april-2022 10:00 - 22:30

Rommelmarkt: Start 10.00 uur
Op de feestweide organiseert de Oranjecommissie Vaassen een gezellige rommelmarkt. Aanmelden  voor een kraam kan door het formulier te downloaden en vervolgens ingevuld in te leveren bij Slijterij Kooijer. (de formulieren zijn ook af te halen bij Slijterij Kooijer) of te downloaden op de site van de Oranjecommissie.

Oranjerit: Start om 10.20 uur 
De oranjerit voor Klassieke en bijzondere voertuigen vertrekt vanaf het voorterrein van de Cannenburgh. Daar staan ze al om 09.30 uur opgesteld en ze zullen om 10.20 uur vertrekken om ruimte te geven aan de aubade die om 11.00 uur begint.

Vaassens Fanfare Corps: Start om 10.45 uur
Hoe kun je een Koningsdag beter beginnen met een muzikale tocht van VFC? Het Vaassens Corps zal rond 10.45 uur vertrekken vanaf de Speulbrink  en met een mooie lus naar het voorterrein van kasteel de Cannenburgh lopen. De tocht zal via het feestterrein naar de Cannenburgh marcheren zodat ook de inmiddels opgestarte rommelmarkt getrakteerd wordt op de muzikale klanken

Aubade: Aanvang 11.00 uur
De aanvang van de aubade is om 11.00 uur met het hijsen van de vlaggen, gevolgd door het zingen van het Wilhelmus en het Geldersvolkslied. De burgemeester en de voorzitter van de Oranjecommissie zullen korte toespraken houden op het gezellig aangeklede voorterrein van de Cannenburgh.

Diabolo Huub: Aanvang 11.30 uur
Vanaf 11:30 tot aan de aubade zal Huub Cooijmans een schitterend optreden verzorgen voor alle kinderen en stiekem ook voor de ouders! Met zijn HuubTV kom je op Huub zijn eigen Youtube kanaal en  maakt Huub samen met het plubliek een daverende goochelshow!

Skelterrace: Start om 14.00 uur
Vanaf 14:00 uur kunnen kinderen de uitdaging aangaan om het snelste een spectaculair parcours af te leggen. Dat allemaal op een oranje skelter. Wordt jij de snelste coureur op Koningsdag?

Nog meer activiteiten:
Er zal een speciale tent ingericht worden waar er naar hartenlust geknutseld kan worden en voor de stoerste gezichten kan je je laten schminken in de Schmink tent. Verschillende springkussen zullen het feest compleet maken!

Prijsuitreikingen verschillende onderdelen Plein café op het Ireneveld : Aanvang 16.00 uur
Een gezellig terras en een muziekje vullen het middagprogramma voor jong en oud. Voor een drankje kan je in de feesttent terecht en er zullen verschillende kramen met een lekker hapje staan. Met een uitzicht op de kinderspelen is dit een gezellig weerzien voor vele Vaassenaren Om 16.00 uur is de prijsuitreiking van verschillende activiteiten rondom de feestweide zoals onder andere de Oranjerit. Het plein café zal tegen half zes de tap sluiten.

Vuurwerk: Aanvang 22.00 uur
Om 22:00 uur zal door vuurwerk Klink een schitterende en meer spectaculaire vuurwerkshow afgestoken worden, dit als afsluiting van de Koningsdag.

Informatie over koningsdag en ook een e.v. financiële bijdrage voor het vuurwerk kunt u vinden op https://www.oranjecommissievaassen.nl/koningsdag

Gegevens

Datum:
27-april-2022
Tijd:
10:00 - 22:30
Evenement Categorie:

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: