Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bevrijdingsconcert : “Melodie van Vrijheid”

23-april-2022 19:00 - 21:15

Vaassen, Emst, Oene en Epe werden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog bevrijd door Canadese troepen. Dat gebeurde met Operatie “Cleanser”; het plan van de geallieerden om de Duitsers te verdrijven van de Noord-Veluwe. De bevrijding vond plaats op 17, 18 en 19 april 1945.

Op zaterdag 23 april 2022 wordt dit groots herdacht in het centrum van Epe. Om 11.00 uur start vanuit Vaassen een tour van historische militaire voertuigen naar Emst en Epe. Vanaf 15.30 uur is er een optreden van muziekkorpsen op het plein bij de Grote Kerk.  En tenslotte ’s avonds het bijzondere bevrijdingsconcert “Melodie van Vrijheid”; een unieke beleving omdat muziek, beeld en verhalen samengebracht worden!

Het concert wordt uitgevoerd door het vierstemmig gemengd koor “To You” met René Nijhof als solist. Het geheel staat onder leiding van dirigent Henk van der Maten en wordt instrumentaal begeleid door professionele musici: Arjan Post (Trompet / Bugel) ,Edith Post (Trompet / Bugel), Harrie Stijf (Piano), Willem Veldkamp (Synthesizer) en Hendrie Westra (Percussie en slagwerk). De kern van het muzikale deel wordt gevormd door de cantate “Of Faith and Freedom” van de bekende Amerikaanse componist Joseph M. Martin, aangevuld met diverse liederen rondom de thema’s hoop, liefde, vrede en vrijheid. De liederen worden afgewisseld met korte persoonlijke verhalen over oorlog en bevrijding. Het concert krijgt daarnaast een multimediale dimensie doordat de muziek, mede door samenwerking met  stichting “Broken Wings ’40-‘45”, gecombineerd zal worden met foto’s en filmbeelden.

Vrijheid is niet vanzelfsprekend! Dat blijkt nog eens door de actuele situatie in Oekraïne. Met het SAMEN VIEREN van VRIJHEID wil het koor “To You” het besef van vrijheid en vrede vergroten. De toegang is gratis. De Grote Kerk is vanaf 19.00 uur open; dan wordt gestart met het voorprogramma.

Start:
23-04-2022         19.30 uur  (vanaf 19.00 uur voorprogramma)
Einde
23-04-2022         21.15 uur

Gegevens

Datum:
23-april-2022
Tijd:
19:00 - 21:15
Evenement Categorie:

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: