Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Noten (van vrede) vliegen door Grote Kerk van Epe

maart 16 11:00 - 17:00

FOTOBIJSCHRIFT
De bestuursleden van Koren in Epe nodigen bezoekers van harte uit voor de aanstaande Korendagen in de Grote Kerk. (eigen foto)

 

EPE – Tijdens de welbekende Korendagen, die dit jaar op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart plaatsvinden, wordt de Grote Kerk aan de Hoofdstaat in Epe gevuld met de prachtige klanken van vele koren. Deze koren uit Epe en omgeving presenteren zich met muzikale inspiraties en diversiteit. De toegang is vrij. “Samen zingen verbindt, brengt saamhorigheid, geeft energie en is gewoon heel leuk om te doen”, aldus Lenny Stomphorst, voorzitter van de organiserende vereniging Koren in Epe.

 

De Korendagen worden zaterdag om 16.00 uur afgesloten met een gezamenlijk Vredeslied. Vele koren zingen samen met de bezoekers het lied ‘One Day’, onder leiding van Marten van der Worp. Lenny Stomphorst: “We gaan samen zingen voor vrede! U komt toch ook?”

De Korendagen
Sinds 2011 worden de Korendagen met groot succes georganiseerd door de vereniging Koren in Epe. Ieder jaar, zoals ook nu, doen diverse koren mee uit Epe en omgeving. De Korendagen van 2024 zijn echter eerder gepland dan men van ons gewend is, aldus de voorzitter. “Ze vallen dit jaar op vrijdag 15 maart van 19.00 tot 21.30 uur en zaterdag 16 maart van 11.00 tot 17.00 uur.”

Programma

Het programma van deze editie van de Korendagen is veelzijdig. Er is een grote diversiteit van verschillende soorten muziek voor jong en oud te horen. Van a-capella tot jazzy, van pop tot geloofsliederen en sommige koren zijn meer klassiek georiënteerd. Al deze koren geven hartverwarmende en passievolle optredens waarnaar het heerlijk luisteren is. Lenny Stomphorst: “Het programma is te lezen in diverse weekbladen, op de website van Koren in Epe en op onze sociale media-kanalen.”

 

Zingen voor Vrede
“Samen zingen zorgt ervoor dat de positieve energie hiervan zich verbindt in saamhorigheid en vrede voedt”, vult Hendrik Tuinstra, bestuurslid van Koren in Epe, aan. Het prachtige vredesnummer ‘One Day’ is van Matisyahu. Hendrik Tuinstra vertelt erover: “Het nummer wordt gezongen met ondersteuning van twee djembé-spelers en diverse koren en koorleden. Ook de bezoekers worden van harte uitgenodigd om mee te zingen. Door dit met elkaar te doen, roepen we op tot vrede op deze aarde. Zingt u met ons mee?”

Over Koren in Epe
In 2011 is de vereniging Koren in Epe (www.koreninepe.nl) opgericht om de bijzondere identiteit van diverse koren in de gemeente Epe onder de aandacht te brengen, om de zangkunst in de gemeente te bevorderen en om meer samenwerking te creëren tussen de koren.

 

 

Gegevens

Datum:
maart 16
Tijd:
11:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: