Eerste Vios World Cup groot succes!

door | jan 24, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Afgelopen zaterdag 13 januari was de kantine van Vios decor voor de eerste Vios World Cup. Ruim 40 koppels hadden zich vooraf aangemeld voor dit FIFA 18 toernooi en dus stroomde de kantine rond 16:00 vol met spelers van jong en oud. De eersten meldden zich al wat eerder om alvast een potje te spelen en om te kijken of alles goed werkte.

De voorbereidingen waren al wat langer bezig. Van allerlei kanten binnen de vereniging werd er een mooie samenwerking op touw gezet om van dit evenement een succes te maken. Zo hadden de heren van het 4e zaalelftal de aanzet gegeven tot het organiseren van dit toernooi. Later sloten er zo links en rechts nog wat mensen en sponsoren aan om te helpen of om het één en ander aan benodigde spullen te regelen.

Zo stelden EP Total Electronics en Arjan Mensink enkele schermen beschikbaar en trok de voorzitter zelf ook nog een tv-scherm van de muur om zo aan de benodigde 8 schermen te komen. De mensen van de organisatie hadden zelf de playstations meegenomen en de deelnemers aan het toernooi hadden zoveel mogelijk eigen controllers meegenomen, zodat er op 8 schermen tegelijk kon worden gespeeld. De Vrienden van Vios hadden ter gelegenheid van dit leuke initiatief, zoals ze zelf zeiden, de bekers gesponsord. Hiervoor willen wij de sponsoren natuurlijk hartelijk bedanken.

Nadat ieder team zich had aangemeld gaf voorzitter Gerard van Gurp rond half 5 het startsein voor de eerste Vios World Cup. 40 teams streden in 8 poules van 5 om een plek bij de eerste 2 om zo door te gaan naar de winnaarsronde. De nummers 3 en 4 moesten genoegen nemen met een plek in de verliezersronde. Helaas viel het doek voor de nummer 5 van de poule.

Er werd fanatiek gespeeld en de spanning was bij sommige potjes erg goed voelbaar. Er werd veel gejuicht en gewonnen, maar ook verloren. Bovenal voerde sportiviteit en plezier de boventoon. Vooral de wedstrijden tussen de jeugd en de wat oudere spelers leverde hilarische taferelen op. Op het grote tv scherm waren de tussenstanden en het programma te zien en naar mate het toernooi vorderde zag je dat er steeds meer gerekend werd aan de hand van de tussenstanden of er nog kans op een volgende ronde zou zijn.

Na de poulefase begon de knock-out fase. Verlies betekende uitschakeling, winst betekende nog steeds kans op één van de mooie bekers. In de verliezersronde waren er bekers voor de winnaars van de finale. Geheel in de geest van het toernooi werden de bekers gedeeld na een gelijkspel tussen Olin & Menno  en Tom & Bas.

In de winnaarsronde waren 3×2 bekers te verdelen. De strijd om de 3e plaats werd gewonnen door het koppel Hans en Olivier. Daarna was het tijd voor de finale die ging tussen Jurjan & Julian en Sam en Milo. De jonge garde wist dus door te dringen tot de finale. Al snel kwamen Jurjan en Julian op een 2-0 voorsprong en dit gaven ze ook niet meer weg. Hierdoor wisten zij met Frankrijk de Vios World Cup te winnen.

Na de uitreiking van de bekers werd er nog even nagepraat en tot de conclusie gekomen dat het evenement meer dan geslaagd was.