Een zonnige middag voor VIOS.

door | okt 17, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Afgelopen zaterdag 16 oktober speelde VIOS de thuiswedstrijd tegen Zwolse Boys dat nog geen punten haalde dit seizoen. Vorig jaar in september verloor VIOS nog op eigen veld van de Zwollenaren met 2-5, maar toen was spits Jeffrey de Nooijer nog van de partij en dit seizoen moet Zwolse Boys het zonder deze goalgetter doen.

Meteen vanaf het begin liet VIOS zien wat de bedoeling was. Zonder de geblesseerde Joas Pol, maar met Dennis Gerritsen in de achterhoede, gaven de Vaassenaren weinig weg. Zwolse Boys zal nooit de illusie hebben gehad dat er iets te halen was in Vaassen deze middag, hoewel VIOS veel kansen miste.

In de 1e  minuut strafte Dennis de Jong een terugspeelbal in de defensie van Zwolse Boys niet af. In de 7e minuut kwam dezelfde Dennis inglijden, maar kreeg de bal  niet in het doel.

De volgende 10 minuten lang was de wedstrijd min of meer in balans en in de 19e minuut kreeg Ian van der Kolk zelfs de kans om te scoren voor Zwolle. Daarna was het VIOS dat de wedstrijd domineerde en ging werken aan het doelsaldo. Na een mooie verre pass van Dennis Gerritsen tilde Richard van Beek de bal mooi over de doelman van Zwolse Boys. Daarna was er een mooie steekpass van Dennis de Jong die door Mehmet Ali Akalin werd omgezet in een goal. Ook bij de 3-0 was Mehmet betrokken. Na een corner zette hij voor waarna Dennis de Jong deze keer de afmaker was, door achter het standbeen langs te scoren.

VIOS speelde met gegroeid zelfvertrouwen en Zwolse Boys kon er weinig tegenover zetten. De zon was inmiddels door de wolken gekomen. Dat was niet alleen aangenaam voor de toeschouwers, maar ook symbolisch voor de wedstijd. Het leek een probleemloze middag te worden voor VIOS.

Na de rust duurde het even voordat onze mannen de draad weer oppikten. Er was zowaar een schot op het VIOS doel, maar Siebe Wiersma, die vandaag het doel verdedigde, had de bal onder controle. In de 50e minuut slaagde Jaron Dijksterhuis er tot twee keer toe niet in de bal in het net te krijgen en 5 minuten later schoot Richard van Beek net over. Even later pakte Richard een onnodige gele kaart door verder te spelen na het fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter dhr. Steen. Roy Nijzing en Joran Mensink kwamen in het veld voor Julian Smit en Jaron Dijksterhuis. Even later maakt Mehmet zijn tweede doelpunt doordat hij een eigen loopactie keurig afrondde. Mehmet was deze middag ongrijpbaar voor de verdedigers uit Zwolle.

Dat de score tot dan toe bij 4 bleef steken was bijzonder. Met 3 spelers vrij voor het doel van Zwolse Boys wisten de VIOS mannen niet te scoren. Dat deed Marijn Visser wel in de 76e minuut: 5-0. Weer werd er gewisseld door de staf van VIOS. Nu kwamen Nick Sluijmers, Danny Machielsen en Quincy Werinussa er in. Na 3 minuten bekroonde Nick zijn invalbeurt met een doelpunt. Behalve over het missen van zeker drie open kansen kon de technische staf en de VIOS aanhang tevreden zijn. Ook werd voor het eerst de nul gehouden. 6-0 is mooi, maar het moet gezegd worden: de tegenstander was erg zwak en beef sportief meevoetballen zodat het kansen regende voor VIOS, terwijl de zon scheen. Nu maar hopen dat VIOS op deze weg verder gaat in de volgende wedstrijden. Een gedeelde 3e plaats is voorlopig het resultaat.