Auteur: Henk Boeve

Wat een geweldige prestatie heeft Biljart Club Emst 4 geleverd. Eerst werden zij kampioen in de 3e klasse van het Noord Veluws Biljart Verbond en vervolgens werden ze ook nog eens Generaal Kampioen 2017/2018 van het NVBV. Voor het Generaal Kampioenschap doen de kampioenen mee van de 1e, 2e en 3e klasse en dat waren Tapperij Teun 1 uit Wapenveld, Sporthoek 2 uit Hattem en uiteraard BC Emst 4.

Op donderdag 3 mei werd er begonnen aan de eerste van drie avonden finale algeheel kampioenschap 2017/2018 en vervolgens op 7 en 9 mei. Op de laatste avond werden de prijzen verdeeld, want iedereen had nog kampioen kunnen worden. Op de laatste avond moesten er nog een aantal partijen gespeeld worden. De eerste partij was tussen Tess van Mossel (BC Emst 4) en Wim van de Berg (Sporthoek 1) Die werd op een geweldige manier gewonnen door van Mossel met een slot serie van 6 caramboles.

Daarna won Gerben Berkhoff (BC Emst 4) van J. van de Wal (Sporthoek 1). Uiteindelijk moest Bennie Kruisweg de beslissing brengen voor BC Emst 4, want hij won zijn partij tegen Tim van Egteren (Tapperij Teun 1). Algeheel Kampioen werd dus BC Emst 4. Op de 2e plaats Sporthoek 1 en op de 3e plaats Tapperij Teun 1. De kampioenswedstrijden werden gespeeld bij café de Passage in Wezep en van de 8 wedstrijden won BC Emst er 6.

Het team van BV Emst 4 bestond uit: Tess van Mossel (dame), Saskia van Eijk (dame), Heidi Koetsier (dame), Dennis Koetsier, Gerben Berkhoff, Karel Tellegen, Bennie Kruisweg en Marinus Krijgsman.