door Henk Boeve

Over 10 weken is het alweer zover, in het weekend van donderdagavond 16 t/m zaterdag 18 augustus a.s. wordt het weer Dikke Mik in het kleine en zo gezellige noordelijkst gelegen dorp in van de gemeente Voorst.

Het programma staat voor 95% reeds vast, gegarandeerd dit jaar weer leuke vertrouwde en nieuwe activiteiten voor alle leeftijden. Om een paar ‘tipjes van de feestsluier’ op te lichten: De donderdagavond zit boordevol humor en muziek geboekt met respectievelijk de muzikale feestbingo van Marcel Bos, een bandparodie en sketch van Willie Meester en optredens van shantykoor “De Stuwzangers” uit Vilsteren.

Beide andere avonden worden dit jaar feestend afgesloten met “DJ Sander” (Uenk), afgewisseld met “Party Harry” (Vesseur) op de vrijdagavond en de coverband “Kraakthelder” op de zaterdagavond. Daar tussen vormt zich een bijzonder gevarieerd buitenprogramma met actie, spektakel en ongetwijfeld veel hilariteit. Actie omdat dit bij sommige onderdelen wel van deelnemers wordt gevraagd, spektakel omdat in de Dikke Mik-wei dingen worden georganiseerd die je niet overal tegenkomt en ongetwijfeld veel hilariteit dat geen verdere uitleg behoeft.

Wat te denken van o.a. “Heavy Rescue 9112”, “Animal Crackers”, de “Rising Star” en demonstraties met drones en modelvliegtuigen. Allemaal nieuwe onderdelen dit jaar naast vertrouwde onderdelen als buggywedstrijden, gezamenlijk ontbijten, parachutisten en de schutterij. En … er komt wellicht nóg een klapper bij op de zaterdag, en dat wordt de “Dikke Mik-tentrally”.

Het feestterrein fungeert dan zaterdag 18 augustus a.s. als ‘de rotonde’ van een dagvullend rally-programma, zonder tijdsdruk maar zeker wel met een wedstrijdelement om zo snel en compleet mogelijk de juiste route af te leggen. Geheel georganiseerd in samenwerking met organisatoren van de “Café-rally”, waaraan deelnemers uit het gehele land deelnemen.

’s Avonds zal de prijsuitreiking na een rally-seizoen met ca. 6 competitiewedstrijden op het Dikke Mik-terrein plaatsvinden. Ook ú kunt met uw oldtimer die 18e augustus hieraan deelnemen, stuur via de Dikke Mik-website een mail naar de organisatie.

Houd sowieso deze site en de Facebook-pagina van Dikke Mik de komende weken in de gaten, wanneer vanaf nu regelmatig de laatste nieuwtjes hierop zullen worden gepubliceerd. Tot slot moet nog worden opgemerkt dat de stichting met het oog op de aangescherpte AVG-privacywetgeving vanaf 25 mei a.s. nóg zorgvuldiger met uw persoonsgegevens zal omgaan. Als u hier meer over wilt weten of iets m.b.t. uw persoonsgegevens bij Dikke Mik wilt wijzigen, kunt u de benodigde info op beide media vinden.

Alles samenvattend, Dikke Mik Nijbroek is weer ontwaakt!! Als u nu dat 3e weekend in augustus vrij houdt voor dit ongedwongen plattelandsfeest, zal de achtkoppige bemanning en ‘bevrouwing’ u weer met open armen op het feestterrein aan het Geersepad in de dorpskern ontvangen.