Derde zege SV Vaassen

door | okt 8, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

SV Vaassen lijkt de zaken goed voor elkaar te hebben. De ploeg wint thuis met 3-0 van  Orderbos. In de eerst helft kwam de thuisploeg maar een keer tot scoren waardoor het lang spannend bleef. In de tweede helft werden de ruimtes groter en kon de ploeg uitlopen naar een comfortabele 3-0. Wouter van Lent scoorde twee keer en was daarmee goud waard voor de ploeg uit Vaassen.

SV Vaassen probeerde in de eerste fase de favorieten rol meteen op te eisen. De ploeg trachtte via balbezit te laten zien dat er niets te halen viel voor Orderbos. De bezoekers hadden hier echter maling aan en gaven in de beginfase al meteen hoge druk.

Bij tijd en wijle voetbalde Vaassen zich er onderuit, maar ook werd regelmatig de lange bal verkozen. Vaassen, dat het veld erg compact hield, bepaalde tot waar Orderbos mocht opbouwen. Bij balverlies werd de bal snel heroverd en kon er weer aan nieuwe aanvallen gebouwd worden. Vaassen begon kansen te creëren in de vorm van Stefan van de Worp en Remco Hulleman.

De openingstreffer was niet een aanval uit het boekje, maar een bal die goed viel voor Wouter van Lent. Op zo’n 25 meter van het doel kwam hij gelukkig in balbezit, dribbelde richting doel en maakte geen fout bij de afronding. De kansenverhouding was ruim in het voordeel voor de Vaassenaren in de eerste helft, maar een minimale voorsprong van 1-0 bracht de blauw-witte formatie geen rust.

Kort na rust had Vaassen het duel al kunnen beslechten. Wouter van Lent omspeelde de laatste linie met een simpele steekbal en gaf Tom Tangelder de kans de score te verdubbelen. Die schoot echter op de paal. Van Lent kreeg tot twee keer toe de uitgelezen kans om het duel te beslissen, maar zijn vizier stond te hoog afgesteld. Toch zat een tweede Vaassense  treffer in de pijpleiding.

De ruimtes op het speelveld werden groter en groter naarmate de tijd door tikte. De vermoeidheid sloeg toe en Vaassen kon hiervan profiteren. Een steekbal op Alex Sangers leek net te scherp. De ingevallen spits kon de bal eerder toucheren dan de sluitpost. Echter had de bal nog een zetje nodig om tot doelpunt gepromoveerd te worden. Dit laatste zetje gaf nieuweling Daniël Hulleman.

De honger naar het tweede doelpunt van Wouter van Lent werd uiteindelijk gestild. De Apeldoornse doelman werd opgejaagd door Vaassen en schoot de bal niet ver genoeg uit. Van Lent haalde de poot aan om de bal over de doelman te scheppen. De laatste linie van Orderbos probeerde de bal nog weg te werken, waardoor deze onfortuinlijk alsnog in het doel belandde.

SV Vaassen lijkt met de 3-0 overwinning op stoom te komen. De ploeg heeft het echter lang spannend gehouden. Orderbos heeft ook de nodige mogelijkheden weten te creëren, maar het krachtsverschil was deze middag te groot.