De Leest behoudt 3 sterren

door | dec 11, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Vandaag waren vele Nederlandse topchefs naar het DeLaMar theater in Amsterdam gekomen voor de uitreiking van de Michelin gids 2018. Velen waren natuurlijk gespannen. Maar voordat de bekendmaking begon werden de aanwezigen vermaakt met een item over Dutch Cuisine.

En terwijl de spanning steeg werd voor de eerste keer in de wereld een Michelin Award uitgereikt aan Sommelier David van Steenderen van Restaurant Vineum in Amsterdam. Daarna kwam Michael Ellis, de directeur van Michelin Benelux, op het podium om het eerste exemplaar te overhandigen. Andre van Duin werd naar voren gehaald en hij ontving dit exemplaar. Andre stond als vanouds weer een aantal grappen te vertellen op het podium.

Het moment kwam waarop iedereen zat te wachten. Welke restaurants krijgen dit jaar weer een ster of meerdere sterren. Een voor een werden de restaurants gepresenteerd en mocht de chefkok de Michelin gids 2018 in ontvangst nemen en kreeg hierbij zijn koksbuis (jasje)aangetrokken.

Nederland heeft nu zestien twee sterren restaurants. Dit jaar komen er geen nieuwe bij. En de spanning werd daarna helemaal opgevoerd.

Het eerste restaurant wat werd genoemd was De Leest van Jacob Jan Boerma. Daarna mocht Jonnie Boer van De Librije naar voren komen. Normaal gesproken sluit Michael Ellis hierna de presentatie af, maar Michael Ellis had nog een verrassing voor alle aanwezigen. Lang gewacht maar Nederland heeft nu een derde 3 sterren restaurant erbij. Jannis Brevet van  Manoir Restaurant  Inter Scaldes uit Kruilingen (Zeeland) mocht ook voor het eerst onder een staande ovatie zijn 3 sterren in ontvangst nemen. Een ‘historisch moment” volgens Jacob Jan Boerma. Wereldwijd zijn er 117 restaurants met 3 sterren, waarvan nu dus drie in Nederland.

Vaassen Actief feliciteert alle restaurants met hun welverdiende sterren en natuurlijk speciaal “de Leest”uit Vaassen!

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: