Op 12 december wijzigt de dienstregeling van het openbaar vervoer in grote delen van Nederland. Ook in de regio IJssel-Vecht wijzigt de dienstregeling. Vanaf 12 december rijdt RRReis volgens een aangepaste vakantiedienstregeling. Dat betekent dat de bussen rijden zoals in de vakantieperiode. De scholierenlijnen die nu rijden, blijven ook in 2022 rijden (met uitzondering van de kerst- en voorjaarsvakantie). Daarnaast vinden er op enkele buslijnen wijzigingen plaats.

 

De aangepaste vakantiedienstregeling geldt voorlopig tot 28 februari. Ten opzichte van de huidige dienstregeling zijn dit de grootste veranderingen voor reizigers in Apeldoorn en omstreken:

 

Lijn C2 Apeldoorn – Arnhem

Lijn C2 rijdt voortaan ieder half uur in plaats van ieder kwartier. Dat past beter bij het aantal reizigers dat momenteel met deze bus reist.

 

Nachtritten

De nachtritten van de comfortRRReis lijnen blijven voorlopig niet rijden. De horeca is ’s nachts nog steeds gesloten, in verband met de huidige coronamaatregelen. Daarom zijn er op dit moment te weinig reizigers om deze nachtbussen te laten rijden.

 

Algemeen: halte Jaromirgaarde

De halte Jaromirgaarde is voor lijn 3, 231, 293 en buurtbus 508 in één richting weer in gebruik genomen. Dit is in de richting Glazeniershorst – Station.

 

Lijn 1 Apeldoorn Station – Orden

Lijn 1 rijdt voortaan de hele dag iedere 15 minuten. Dat past beter bij het aantal reizigers dat momenteel met deze bus reist.

 

Lijn 2 Apeldoorn Station – Zuidbroek

Lijn 2 rijdt voortaan de hele dag iedere 15 minuten. Dat past beter bij het aantal reizigers dat momenteel met deze bus reist.

 

Lijn 3 en lijn 4 Apeldoorn Station – De Maten

Lijn 3 en lijn 4 rijden voortaan de hele dag twee keer per uur. Omdat lijn 3 doorrijdt als lijn 4 en andersom, kan er vanuit de wijk De Maten ook in 2022 toch ieder kwartier met de bus worden gereisd.

 

Lijn 8 Apeldoorn Station – Zuidbroek (NIEUW)

Dit is een nieuwe buslijn die het winkelcentrum Anklaar beter verbindt met Zuidbroek. Lijn 8 rijdt ieder half uur van het station via winkelcentrum Anklaar naar Zuidbroek en terug. Bijkomend voordeel is dat de wijk Sluisoord weer een goede bediening krijgt. Ook tijdens de avonduren en het weekend. De bus stopt voortaan bij de nieuwe haltes: Zevenhuizenseweg, Zonnedauw, Salomonszegel en Wkc Anklaar in beide richtingen. De vraagafhankelijke ritten van lijn 14 (reserveerRRReis) zijn door de komst van lijn 8 niet meer nodig. Deze vervallen.

 

Lijn 12 Apeldoorn Station – Orden / Apenheul

Lijn 12 rijdt voortaan op zondag één keer per uur. Dat past beter bij het aantal reizigers dat momenteel met deze bus reist.

 

Lijn 13 Apeldoorn Station – Kerschoten

Lijn 13 rijdt voortaan op zondag één keer per uur. Dat past beter bij het aantal reizigers dat momenteel met deze bus reist.

 

Lijn 14 Apeldoorn Station – Kerschoten

De wijk Sluisoord krijgt met de nieuwe lijn 8 weer een goede bediening in de avonduren en in het weekend. Daardoor vervallen de vraagafhankelijke ritten van lijn 14 (reserveerRRReis).

 

Lijn 16 Apeldoorn Station – Woudhuis

Lijn 16 rijdt voortaan op zondag één keer per uur. Dat past beter bij het aantal reizigers dat momenteel met deze bus reist.

 

Lijn 43 Apeldoorn – Dieren – Arnhem

Lijn 43 rijdt voortaan op zaterdag één keer per uur. Dat past beter bij het aantal reizigers dat momenteel met deze bus reist.

 

Extra ritten

In de vakantiedienstregeling rijden lijn 103 en 109 normaal gesproken niet. Vanaf 12 december rijden er toch een aantal ritten wél op deze lijnen. Het gaat om de volgende ritten:

 

Lijn 103 Apeldoorn – Barneveld

Apeldoorn – Barneveld: 07:58, 13:58 en 15:58 uur

Barneveld – Apeldoorn: 07:01, 15:01 en 17:01 uur

 

Lijn 109 Apeldoorn – Eerbeek

Apeldoorn – Eerbeek: 14:54 en 15:54 uur

Eerbeek – Apeldoorn: 07:58 en 08:18 uur

 

Let op! Deze ritten worden niet gereden in de kerstvakantie en voorjaarsvakantie.

 

Scholierenlijnen

 

Na de zomervakantie zijn alle scholen volledig open gegaan. Hierdoor maken veel scholieren weer gebruik van het OV. RRReis monitort de drukte in de bussen en zet extra bussen in op ritten waar het erg druk is.

 

De volgende scholierenlijnen rijden momenteel al: 620, 650, 651, 652, 653, 654, 657, 658, 660 Deventer – Bathmen, 660 Lunteren – Apeldoorn, 668, 674, 676, 679, 685 en 686. Deze buslijnen blijven vanaf 12 december (met uitzondering van de kerst- en voorjaarsvakantie) rijden zoals zij dat nu ook doen. Daarnaast komt er een nieuwe scholierenlijn bij: lijn 669 Balkbrug – Ommen. Deze lijn rijdt van maandag tot en met vrijdag en stopt bij de haltes Balkbrug Centrum en Ommen Guido de Bresschool.

 

Lijn 604, 629, 640, 664, 687 rijden momenteel niet en gaan ook per 12 december nog niet rijden.

 

Enkele scholierlijnen vervallen. Op deze routes bieden de reguliere buslijnen een goed alternatief waar scholieren gebruik van kunnen maken. Het gaat om de volgende scholierenlijnen:

 

Lijn 600 Nunspeet – Zwolle Deltion

Reizigers kunnen op dit traject gebruik maken van lijn C1 en dan overstappen op lijn 9 of 200.

Lijn 601 Apeldoorn – Zwolle Deltion

Reizigers kunnen op dit traject gebruik maken van lijn 201 en dan overstappen op lijn 9.

Lijn 602 Epe – Zwolle Deltion

Reizigers kunnen op dit traject gebruik maken van lijn 202 en dan overstappen op lijn 9.

 

Meer informatie

De nieuwe dienstregeling en alle wijzigingen vind je op RRReis.nl/dienstregeling. Hier vind je ook alle nieuwe folders en lijnnetkaarten van de bussen. De nieuwe dienstregeling is verwerkt in de reisplanner. Check de reisplanner voor vertrek voor een actueel reisadvies. RRReis verzorgt het busvervoer in IJssel-Vecht in opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel.