Dag van de Dialoog in de hele gemeente Epe

door | okt 4, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Week van de Dialoog
Van vrijdag 3 t/m zondag 12 november 2017 is het weer de nationale Week van de Dialoog. In die week zijn erin bijna 100 gemeenten in Nederland dialoogtafels waar je de kracht van de dialoogmethodiek kunt ervaren.

De Dag van de Dialoog is een initiatief dat het licht zag in Rotterdam na de aanslagen van 11 september 2001. Verschillende maatschappelijke en levensbeschouwelijke organisaties staken de koppen bijeen om iets te doen aan het gevoel van groeiend onbegrip tussen verschillende gemeenschappen. Het idee is om, wars van de vele discussies en polemieken, een dialoog op te bouwen tussen verschillende burgers in een Gemeente. Het evenement bleek zo succesvol, dat andere steden snel volgden. Ondertussen zijn er Dialoogdagen in Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Apeldoorn en een 100-tal andere Nederlandse steden, in Berlijn en Essen.

 

Het idee van de Dag van de Dialoog is simpel en doeltreffend: mensen komen samen en wisselen in kleine kring ervaringen uit aan de hand van een thema. Op de Dag van de Dialoog gebeurt dit op vele plaatsen in een Gemeente en dat maakt het een dag waarop vele nieuwe verbindingen gelegd worden tussen mensen, scholen, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Dat levert vaak, naast persoonlijke ervaringen en inspiratie, nieuwe initiatieven op die de onderlinge binding versterken.

 

Gemeente Epe in Dialoog

Op dinsdag 7 november 2017 wordt er weer een Dag van de Dialoog in de gemeente Epe georganiseerd.

Op en rond die dag zullen er op verschillende locaties dialoogtafels zijn, waar men in gesprek gaat over het thema “Samen…”. Het gesprek vindt plaats onder het genot van een hapje en een drankje en duurt maximaal 2,5 uur. Elke dialoogtafel bestaat uit 6 tot 8 personen met een gespreksbegeleider/ster.

Vrijwilligers uit de gemeente Epe ondersteund door Koppel en enkele professionals zorgen elk jaar weer dat de dag van de Dialoog plaatsvindt.

 

Het doel is mensen met elkaar in een inspirerend gesprek te brengen door inzet van de dialoog methodiek. Door aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van eventuele persoonlijke acties.


De 6 pijlers van de Dag van de Dialoog:

1. Het is een maatschappelijk initiatief voor de stad van burgers en organisaties
2. Gesprekken vinden plaats in gevarieerd samengestelde groepen van 6 à 8 personen aan tafels
verspreid over de Gemeente.
3. De gesprekken gaan over één centraal thema en volgen de vaste dialoogmethodiek met 4 vragen.
4. De gesprekken worden geleid door gespreksbegeleiders, die een dialoogtraining hebben gevolgd.
5. De eigen verantwoordelijkheid staat in het gesprek centraal.
6. Een centrale organisator coördineert en zorgt voor communicatie en publiciteit.

Doe mee!

Iedereen in de gemeente Epe wordt van harte uitgenodigd om het gesprek met anderen over het thema “Samen…” aan te gaan, een thema dat op iedereen betrekking heeft.

Aan de Dag van de Dialoog kan op verschillende manieren meegedaan worden.

 

Als organisator van dialoogtafels. Organisatoren van dialoogtafels zijn personen die normaal gesproken namens een organisatie één of meer dialoogtafel(s) organiseren op een eigen locatie. Hiervoor krijgen ze inhoudelijke en organisatorische ondersteuning van de projectgroep die deze activiteit coördineert.

Als gespreksbegeleider van een dialoogtafel. De kwaliteit van het gesprek is afhankelijk van de vaardigheden van de gespreksbegeleider in de dialoogmethodiek. Daarom wordt aan alle gespreksbegeleiders een korte training in de dialoogmethodiek aangeboden. Deelname aan deze gratis training is voorwaarde voor de inzet als gespreksbegeleider.

Als gespreksdeelnemer om mee te doen aan het gesprek. Alle deelnemers dienen zich vooraf aan te melden zodat de organisatie gemengde gesprekstafels kan samenstellen.

 

Meedoen met het coördinatieteam?
We zijn opzoek naar aanvulling van ons team. Ook zoeken we naar mensen die ons kunnen helpen met een nieuwe vorm om het coördinatieteam te inspireren, ondersteunen en aan te moedigen Heb je interesse en/ of nog vragen hierover, neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met Johan Schroten 0612961642 of Bilge Yeleser t.0578-676767 m.:06.40458328

Lijkt het jou wat om één van deze tafels te begeleiden? Meld je dan nu aan voor de training ‘Dialoogmethodiek’!

De training zijn in Epe en Vaassen georganiseerd
Donderdagavond 19 oktober, locatie: Balai Pusat, Kouwenaarspad 30 te Vaassen.
Woensdagavond 25 oktober, locatie: Kierewam, Kerkenveld 10-12 te Epe.

Voor meer informatie over deze training of de Dag van de Dialoog in het algemeen kunt u contact opnemen met de organisatie:
tel: 0578676767 / 0612961642,
mail: epeindialoog@koppelepe.nl, http://www.koppelepe.nl/welzijn/dag-van-de-dialoog/ en we hebben een facebook pagina https://www.facebook.com/epeindialoog/

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: