Op donderdag 6 september 2018 geven panfluitiste Noortje van Middelkoop en organist Sander van Marion een concert op en rond het Armbrostorgel in de Vaassense Dorpskerk. Beide zijn internationaal bekend op hun instrument en geven onder de titel “Feestelijke Klanken” samen een aantal concerten door het land.

Noortje van Middelkoop studeerde aan het conservatorium in Hilversum en behaalde daar cum laude haar eindexamen Docerend Musicus, daarna studeerde ze ook af als uitvoerend musicus. Ze volgde masterclasses bij internationaal bekende panfluitisten als Simion Stanciu en Gheorghe Zamfir. Net als deze avond werkt ze vaak samen met andere instrumentalisten en koren. Ze maakte concertreizen door onder meer Engeland, Roemenië, Israël, Canada, de Verenigde Staten en Australië. Ze werkte mee aan radio-, televisie-, DVD- en CD-opnames.

Sander van Marion heeft al een lange carrière van ruim zestig jaar achter de rug, maar is nog steeds een interessante organist. Hij bespeelde tijdens deze periode een groot aantal orgels in Nederland, Europa, Canada en de Verenigde Staten. Zijn spel valt op door zijn registerkeuze, waardoor er steeds wisselende klankkleuren ontstaan. Met zijn improvisatietalent en sprankelende manier van spelen weet hij gevoel en sfeer in zijn muziek te brengen. Daarnaast zijn van hem in die jaren een groot aantal LP’s, CD’s en DVD’s verschenen. Hij werd meerdere keren onderscheiden.

Kortom het belooft een mooie, afwisselende avond te worden met klassieke en moderne stukken.

Het concert begint om 20.00 uur, de Dorpskerk is vanaf 19.30 uur open. De kosten voor het concert zijn slechts
€ 7,50 per persoon en daarbij is het kopje koffie of thee inbegrepen.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Adriana Hoogenboom Stichting.