Burgemeester van Walsem” uit Emst voor de 43e keer op de planken met “Verkeerde hulp op de eerste hulp”

door | jan 27, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Door Henk Boeve

Vrijdag- en zaterdagavond stond de toneelgroep “Burgemeester van Walsem” uit Emst voor de 43e keer op de planken in dorpshuis de Hezebrink. Beide avonden waren totaal uitverkocht. Eigenlijk geen wonder, want een avondje amateurtoneel is genieten.

Dit keer werd de klucht in die bedrijven “Verkeerde hulp op de eerste hulp” van Henk Roede ten tonele gebracht. Het stuk werd gedeeltelijk in het dialect gespeeld. Bijzonder is de doelstelling van deze toneelgroep, want alle gelden komen ten gunste aan de schoolkinderen van De Sprenge Emst. Zo worden met de gelden diverse activiteiten, speelgoed en diverse speeltoestellen gefinancierd.

Het komische stuk speelde zich af in de wachtruimte van een regionaal ziekenhuisje. Dokter Hogebaum (John van Huffelen) is een oude dokter die nogal vergeetachtig en verstrooid was. Hij wilde ermee stoppen, maar moest eerst nog zijn opvolger inwerken. Op een bepaald moment kwam een zekere Joop Kleiduif  (Gertjan Berkhoff) langs voor schoonmaakwerkzaamheden. Nu deed zich het voorval voor dat dokter Hogebaum hem voor zijn opvolger als dokter aan zag en wie dan Gertjan Berkhoff een beetje kent, is het niet moeilijk om te raden wat voor bizarre situaties zich dan voor gaan doen. Zo kwam een zekere Nella Duinoord (Linda van Essen) bij Joop Kleiduif met o.a. maagklachten.

Dokter Kleiduif had de oplossing. Nella moest minimaal 3 flessen cola, maar 4 flessen was nog beter, opdrinken en dan waren alle klachten weg. Niet moeilijk te raden wat toen de gevolgen allemaal waren. Daarna moest dokter Kleiduif de maag leegpompen van Nella. De cola, nu zonder prik, die daar weer uit kwam en dat waren vele glazen, konden opgedronken worden door het personeel van het ziekenhuis, volgens dokter Kleiduif. Al met al twee prachtige avonden waarbij alle spelers een groot compliment verdienen en in het bijzonder Gonnie Chaigneau in de rol van Roelie Buikstra, patiënt die achteraf inspectrice bleek te zijn. Door omstandigheden heeft zij in slechts 3 weken tijd de rol overgenomen van Ria Dijkhof.

Rolverdeling:

Dr. Hogebaum               John van Huffelen

Joop Kleiduif                 Gertjan Berkhoff

Hoofdzuster Joke           Linda Seinstra

Verpleegster Annie        Diny v.d. Wart

Dokter Terpstra             John Bosch

Directeur v.d. Wal          Wiebe Seinstra

Nella Duinoord              Linda van Essen ( zij speelde voor de 1e keer mee)

Roelie Buikstra              Gonnie Chaigneau

Rebecca Boom               Yvonne Klaassen

Patiënt Geeltjes              Fennie Dekker

Regiseusse                     Selma Pannevis

Souffleuse                     Helma Renz

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: