Burendag in Emst

door | sep 30, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Ook op vrijdag 22 september werd er in Emst Burendag gevierd. Tijdens deze burendag, die van 17.00 tot 20.00 uur gehouden werd op de parkeerplaats van Spar van Loo aan de Vaassenseweg, werd bekend gemaakt worden wie de beste buren van Emst zijn.

Alle inwoners van Emst waren op vrijdag 22 september van harte uitgenodigd voor een kopje koffie of thee met een plakje cake erbij om met elkaar burendag te vieren. Gezellig, tijdens de koffie, bijpraten met dorpsbewoners of misschien wel nieuwe buren ontmoeten. Voor de kinderen was er een glaasje ranja en een springkussen. Slagerij ter Weele sponsorde hamburgers dus werden er door Harry Dijkhof en Jan Wiebe Seinstra heerlijke broodjes hamburger geserveerd.

Spar van Loo vindt het belangrijk dat er een samenhang is in een klein dorp zoals Emst. Albert van Loo wil dan ook graag meewerken aan het ontwikkelen van deze samenhang en sponsort de koffie/thee, broodjes, ranja, zodat dorpsgenoten een plek hebben waar zij elkaar op een gezellige manier kunnen ontmoeten. Ankie Lammers en Dorothee Gorter van het Emster Belang waren ook bij de Spar aanwezig om mensen te vragen wat hun gedachten zijn over het dorp Emst. Het Emster Belang wil graag de belangen behartigen van de inwoners van Emst en kon op deze manier peilen hoe men over hun dorp dacht.

In de weken voorafgaand aan burendag konden inwoners van Emst hun buur nomineren voor de “beste buur” van Emst. Er werden vijftien Emstenaren voorgedragen voor “beste buur”. Daar werden drie inwoners uit gekozen. De beste buren zijn mevrouw van de Esschert, de heer en mevrouw van Essen en de heer en mevrouw Middelveen. Zij werden allen in de bloemetjes gezet die gesponsord waren door Boeketterie de Anemoon. Er was ook een boeket bloemen en een attentie voor Albert en Marleen van Loo van de Spar in Emst omdat zij, ondanks dat zij geen inwoners van Emst zijn, toch een beetje “beste buur” zijn.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: