Bijna 100 kinderen op voetbalmiddag bij SV Vaassen

door | okt 21, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

VAASSEN – Woensdagmiddag 18 oktober werd bij SV Vaassen een voetbalmiddag voor de jeugd gehouden. Al voor het zevende jaar kijken de kinderen duidelijk uit naar deze dag in de herfstvakantie.

Bijna 100 kinderen kwamen in actie, ze werden door veertig vrijwilligers en evenzoveel ouders en grootouders begeleid. Van alle senioren teams waren spelers present om hun ervaring te delen. Hoofdtrainer Daniel Tuasela gaf aan alle deelnemers een masterclass. Dit vonden de kinderen natuurlijk fantastisch.

Het is een actieve middag voor toekomstige en huidige voetballers tussen de 3 en 12 jaar oud. Het doel is op een speelse manier kennis te maken met het voetbalspelletje. Voor de gevorderde pupillen is het een leuke manier om aan hun techniek te werken. De jeugd was verdeeld in leeftijdscategorieën. De JO11, de JO9, de JO8 en de mini Fassys speelden ieder drie wedstrijdjes tegen elkaar, zo werd met verschillende vormen spelenderwijs aandacht besteed aan diverse facetten van het voetbalspel. De jeugd had zelf teamnamen bedacht. Zo waren er De Goaltjesdieven, maar ook De Dombo’s en de Kwebbelbiggies.

Ook looptrainer Henk Liefers had speciale oefeningen voor de jeugd bedacht. En keeperstrainer Attie Barink wist alle jeugdspelers ervan te overtuigen dat een goede doelverdediger heel belangrijk is voor elk team. Verder konden de kinderen zich tussendoor uitleven op twee springkussens. Omdat alle teams enorm hun best hadden gedaan, werd iedereen tot winnaar uitgeroepen. De hongerige deelnemers zijn na afloop getrakteerd op frietjes met ranja om daarna voldaan naar huis te gaan. Deze middag was georganiseerd door Sandra van Essen, in samenwerking met heel veel ouders en leden van de club.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: