Bier und Weinfest

door | okt 1, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Nadat het Vaassense Bier und Weinfest vorig jaar de lang verwachte en lang gehoopte rentree van Die Dorfer mocht meemaken, staat de band 14 oktober zelfs twee keer op de bühne der Rossumdaerpers.

In het verleden gebeurde dit na de zaterdagavond op de zondagochtend bij het Frühschoppen, maar in 2017 komen de Oostenrijkers al op zaterdagmiddag in actie.

Ook is er die middag een gastoptreden van Ruud Appelhof en de voorronde van het vogelschieten. Tijdens het avondfeest is er een gastoptreden van Rick Romijn, de DJ van Radio538 met ‘Die verrückte halbe Stunde’.

De sfeer die op de zaterdagmiddag gaat heersen, is vergelijkbaar met datgene wat mensen van het Frühschoppen kennen. Was het destijds een manier om bij te komen na een geweldig feest, nu wordt het een wijze om alvast in de stemming te komen voor de avond. Maar… Het kan óók voor mensen die het hoofdspektakel aan zich voorbij laten gaan een gezellig, heerlijk evenement zijn. De muziek blijft nadrukkelijk aanwezig en daarvan kan het publiek ook volop genieten, maar door een iets lager volume staat de onderlinge gezelligheid van de aanwezigen nog meer voorop.

Die Dorfer vereerde Vaassen tussen 1990 en 2008 elk jaar met een spetterend optreden waarnaar vele bezoekers al maanden uitkeken, waardoor het al een vaste traditie was, toen dergelijke feesten nog amper werden gehouden in Nederland. Door omstandigheden werd daarna het programma aangepast met als gevolg dat De Rossumdaerpers en Die Dorfer elk hun eigen weg gingen. Sinds 2016 zijn de band en de vereniging weer samen voor een succesvolle samenwerking.

De groep straalt plezier uit tijdens alle optredens en die stemming slaat steevast over op de uitpuilende zaal vol mensen die aan de overbekende lange tafels een heerlijke tijd beleven. De band die in de Duitstalige landen grote bekendheid geniet, komt voor het evenement speciaal vanuit het Salzburgerland naar Vaassen. Eerst in de middag en daarna in de avond staan Jürgen Göttlich, Hubert Leitold, Hansi Holzmann en Harald Pacher garant voor aan afwisselend programma met vrolijke muziek die op geheel eigen wijze is ingevuld. Daarin staan de ‘typisch Duitstalige hits’ centraal.

Tijdens de avond is er behalve Die Dorfer ook ‘Die verrückte halbe Stunde’ van Radio 538. Dat is elke dag van negen tot half tien te horen bij Evers Staat Op. Een half uur lang kunnen luisteraars genieten van platen die je niet zo vaak meer hoort, maar stiekem wel heel leuk zijn. Dat gaat dus ook tijdens het Bier und Weinfest gebeuren met één van de bekende dj’s van het best beluisterde radiostation van Nederland, Rick Romijn. Hij staat er dan geen half uur, maar drie kwartier bij De Rossumdaerpers.

Tijdens het middagfeest krijgen Die Dorfer ondersteuning van Ruud Appelhof. Hij was de échte ster van de dinsdagmiddag bij het carnaval van 2015 toen de zanger een deel van zijn show staand op de lange tafels deed en er volop werd gedanst op de hits. Hij bleek daarmee het publiek op een uitstekende manier aan te spreken. Zelfs mensen die moeilijk van hun plaats konden komen en daardoor de polonaises vermeden, stonden op hun plekken mee te doen.

Het leidde ertoe dat de rasartiest in 2016 terugkwam en nu optreedt tijdens een evenement waar hij mogelijk nog meer tot zijn recht komt; bij het Bier und Weinfest. Bij het wereldkampioenschap harmonica werd Ruud Appelhoff in het Oostenrijkse Saalfelden ooit elfde. De beste prestatie ooit door een Nederlander. Het was één van de verschillende bekroningen voor de man die al vele jaren weet hoe je mensen vermaakt met een juiste combinatie van Duitstalige tophits met een Nederlands sausje.

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: