Bericht van de Rossumdaerpers

door | jan 15, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Danny de Munk de superster onder de sterren bij De Rossumdaerpers

Danny de Munk is de meest opvallende naam in het programma met optredende artiesten tijdens komend carnaval van De Rossumdaerpers uit Vaassen. De zanger staat al bijna 35 jaar onafgebroken aan de top van de Nederlandstalige muziek en meldt zich op Rosen Montag, maandag 12 februari, in de dan weer tot Rossumburcht omgebouwde sporthal van dorpscentrum De Wieken. Verder kan het publiek die dagen onder anderen genieten van Jettie Pallettie, Wolter Kroes, StukTV en Vieze Jack.

Zoals gebruikelijk starten de activiteiten niet in, maar voor De Rossumburcht als op 10 februari burgemeester H. van der Hoeve de Sleutel van de gemeente Epe overhandigt aan Prins Frank I. Na de officiële plechtigheden begint de optocht door het dorp.

Als de deelnemers en bezoekers terugkeren worden zij onder meer verwelkomd door Putkapel; een vijftienkoppig dweilorkest uit Sneek. Sinds de oprichting in 1993 op de Putpleats (Fries voor ‘Putboerderij’, vandaar de naam) heeft de groep een geheel eigen ‘sound’ ontwikkeld. Een mengsel van bigband en feestband met veel improvisatie. Net als hun ooms en vaders van de befaamde Blauhúster Dakkapel, speelt De Putkapel alles uit het hoofd en staat de setlist niet van tevoren vast.

De artiestenparade gaat ’s avonds verder met Wolter Kroes, Wesley Klein en Leon Vugts. Bij het Openingsbal hoort natuurlijk een klasbak van een artiest op het podium te staan. En tot de besten van de Nederlandstalige muziek behoort Wolter Kroes. De grote doorbraak kwam met ‘Laat me los’ en ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen’. Toch behaalde hij pas bij zijn 24ste (!) hitnotering de eerste plaats van alle hitlijsten met de vertaling van het Keulse ‘Viva Colonia’ in ‘Viva Hollandia’.

De betontimmerman die per toeval wordt ontdekt in een klein café, die vijf jaar later een groots opgezet tv-programma wint en inmiddels al weer vele jaren meedraait in de top van de Nederlandstalige feestmuziek. Dat is Wesley Klein in een notendop. Zijn vriendin schreef hem stiekem in voor Popstars van SBS6. Vanaf dat moment is alles geschiedenis, want binnen de korste keren werd hij al door De Toppers uitgenodigd voor hun shows in de Amsterdam Arena.

Samen met gast-dj Rob Wibbelink verzorgt Leon Vugts net als in 2016 tijdens het Openingsbal een avond lang entertainment in de kleine zaal. Deze spontane zanger weet de juiste gezelligheid en sfeer te creëren en wil carnavalsvierders op elk feest veel plezier laten beleven. Iedereen kan heerlijk meezingen met de grootste hits, maar ook met zijn eigen ‘Dolores, Mi ta stimabo’ (een typisch zomernummer).

Op zondag volgt de Kindermiddag met met Bart Juwett en de One Two Trio Kindershow. Wie kent ze niet van hun allereerste grote liefde: Juffrouw Toos? De bekendste hit van One, Two, Trio is gebouwd op kinderliedjes. Daarom is het niet meer dan logisch dat de groep die verschillende keren in De Rossumburcht optrad, nu verschijnt tijdens de kindermiddag. Voor de jongsten hebben zij immers een geheel eigen show. Alle liedjes die het One Two Trio ten gehore brengt zijn zeer herkenbaar voor het jonge publiek. Sjoe Sjoe Wa en Hokie Pokie zijn hiervan enkele voorbeelden.

Al ruim 20 jaar treedt Bart Juwett op met zijn spetterende kindershow Dolle Pret Met Bart Juwett. Die mag met recht uniek worden genoemd, want zelden was er zo’n verrassend en veelzijdig optreden voor de jongsten die lachen, gieren en brullen. Behalve goochelen, de wedstrijdjes, de echte robot-act, het gek doen en de komische typetjes laat de allround artiest een bijna uitgestorven talent zien: buikspreken.

Vervolgens is zondagavond tijd voor een gezellig apres ski feest in de eigen ski-hut van De Rossumdaerpers. De moderne jeugd is gevallen voor de mannen van StukTV dankzij hun online filmpjes. Na Enzo Knol zijn zij de meest succesvolle vloggers van Nederland, maar inmiddels hebben Giel de Winter, Stefan Jurriens en Thomas van der Vlugt ook al vier hits gescoord en verassen daarom niet meer alleen online, maar doen ze dat ook tijdens hun shows.

De afsluiter komt van Henk Dissel. In 2008 nam hij deel aan het programma TROS Sterren Academy. Daarna stond de zanger op alle grote podia van ons land (waaronder een gastoptreden bij De Toppers in de Johan Cruijff Arena) en schreef verscheidene hits op zijn naam. De zomerhit van 2017 maakte de artiest samen met Tim Douwsma: ‘het Gevoel’. In 2017 ontving Dissel ook nog eens een gouden plaat voor zijn single ‘Een Bom’.

 

Rosen Montag is traditioneel een hoogtepunt bij het Rossumdaerper carnaval, wanneer het al begint met een gezellige middag. Op een ranglijst met artiesten die het vaakst hebben opgetreden tijdens carnaval der Rossumdaerpers staan ze nog niet in de top, maar Het Feestteam stijgt met grote stip. Stan en Frank weten telkens de uitpuilende zaal met vrolijke mensen in beweging te houden. ‘Ik neem je mee, hé, hé, hé, hé’. ‘Hoeba, hoeba hop’. Of wat te denken van hun versie van ‘The A-Team’. Kortom: Het Feestteam staat garant voor een heerlijk optreden.

 

In de genoemde ranglijst met artiesten die het vaakst optraden bij De Rossumdaerpers moeten Stan en Frank Alex nog voor laten gaan. En die blijft hen voor, want hij komt na Het Feestteam weer op de bühne. De Noordwijker verzorgt dan voor de zevende keer een zo goed als zeker heerlijke tijd. Of het nou gaat om een uitverkocht voetbalstadion, grote Nederlandse festijnen, bedrijfsfeesten of een bruiloft, Alex weet er nog altijd sinds zijn doorbraak van bijna twintig jaar geleden met ‘Bossie rode rozen’ nog altijd een grandioos feest van te maken. Eén van zijn meer recente hits is ‘Nooit meer naar huis’. Dat lijkt ook een mooi motto voor Rosen Montag: we willen nooit meer naar huis.

 

Die avond is er immers alle ruimte voor het grootste succes van carnaval 2017 (Vieze Jack) en één van de grootsten van de Nederlandstalige muziek: Danny de Munk. Na het ongekend succesvolle optreden van de meest vieze artiest van Nederland van vorig jaar tijdens het apres ski feest, was het na afloop niet meer de vraag of Vieze Jack ooit zou terugkeren, maar alleen wanneer. Dat gebeurt al meteen bij carnaval 2018. Voor Vieze Jack begon het allemaal met zijn versie van ‘Captain Jack’ en inmiddels komt hij al weer bijna zes jaar overal in Nederland met twee sexy danseressen elke feestzaal op zijn kop zetten. Naast zijn grote hits ‘Ik ben Jack’, ‘Derin Deruit’, ‘Jump4Jack’ en natuurlijk ‘Brandweerman Jack’, zingt hij feestmedley’s in hoog tempo waarin de meest herkenbare hits voorbij komen

 

Verder is de club er supertrots op dat zij Danny de Munk heeft verleid om naar Vaassen te komen. Danny de Munk groeide uit tot één van de grootste namen die er binnen die scene bestaat, maar slaagde er altijd in om contact te houden met zijn publiek. Mede als gevolg daarvan is hij geliefd bij alle generaties. Niet alleen bij de mensen die hem nog kennen van zijn doorbraak in Ciske de Rat, niet alleen bij de mensen die nog elk jaar de film All Stars kijken, maar ook de jongste jeugd. Ze kunnen het nummer nog allemaal van voor tot achter meeschreeuwen: ‘Ik voel me verdomd alleen’. Dat was de best verkochte single van 1984. Danny nam in de jaren ’80 diverse albums op die werden bekroond met goud en platina. Door zijn rol als Marius in musical ‘Le Misérables’ beleefde hij een carrière switch, want de rasartiest schitterde inmiddels al in twaalf grote musicals.

 

Het is na Rosen Montag niet voorbij, want op dinsdag 13 februari volgt de pyjamaparty annex nachtponnenfees met Vinzzent en Jettie Pallettie. Een geheel eigen stijl en daarmee een geheel eigen manier van feestvieren. Daarvoor staat Vinzzent. ‘Dans jij met mij dan dansen wij ons samen blij.’ Het is een kreet uit de ‘Dromendans’ waarmee hij een groot publiek veroverde. Met zijn aanstekelijke feelgood muziek maakt hij niet alleen dansers, maar vele mensen blij. De aanstekelijkheid sloeg aan, waardoor het nummer uitgroeide tot een culthit.

 

Jettie Pallettie voelt als geen ander perfect aan wat liefhebbers van feestmuziek prachtig vinden. Zij rijgt immers de ene hit aan de ander. In 2008 startte het met ‘Ik zit in een cafeetje’. Vervolgens ging ze door met een ongekende lijst met successen: ‘Hee knul’, ‘Wie zijn vrouwtje lief heeft’, ‘Geef mij r 2’, ‘Ben jij de man?’, ‘Waar zijn de mannen?’, ‘Sleetje rijden’, ‘een kus van u meneer’, ‘Koekoek’, ‘Papa parapapapa’, ‘French Can Can’ en ‘Ronnie (de brandweerman)’. Dat is een eigen versie van het overbekende ‘Bonnie kom je buiten spelen’. Zoals zij eerder al ‘Hopeloos’ (bekend van Will Tura) en ‘Hé schat, weet je dat’ uitbracht. Menige opa en oma zongen dit in 1972 uit volle borst mee met Theo & Marjan. Jettie Pallettie heeft ervoor gezorgd dat hun kleinkinderen nu ook weer uit hun dak kunnen gaan op ‘Hé schat, weet je dat’.

 

Om twaalf uur volgt het moment dat de man die vier dagen feest opent, terugkeert op het podium: voorzitter Rob Hoppenbrouwer. Hij verzorgt de officiële sluiting.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: