Dit jaar bestaat de Stichting Vrijwillige Hulpdienst Vaassen (ook wel bekend onder haar vroegere naam de Kruimelschaar) 45 jaar.

Al 45 jaar verlenen de ca 55 vrijwilligers belangeloos diensten aan diegenen waar professionele krachten of familie niet in staat zijn deze hulp te bieden.

 

 

Met diensten bedoelen wij dan:

  • Wandelen
  • Bezoekje brengen
  • Boodschappen doen
  • Klusjes in en om het huis
  • Begeleiden/vervoer naar ziekenhuis of specialist.

Daarnaast hebben zij een telefooncirkel: dagelijks bellen zij een aantal alleenstaande ouderen om te horen hoe het met hen gaat.

Ook zijn zij samen met Koppel/Swoe en Kruimelschaar Epe de initiatiefnemers van het Repair Cafe, dat elke tweede zaterdagochtend (behalve in juli en augustus) plaatsvindt in beurtelings Epe, Oene, Emst en Vaassen (Bloemfontein).

Op vrijdagavond 14 december werd het 45-jarig bestaan gevierd in Bloemfontein. Alle vrijwilligers werden uitgenodigd om te genieten van een lekker buffet, bereid door groenteman Bouwmeester.

Voorzitter, Françoise Kusters, deed verslag van het wel en wee van het afgelopen jaar en bedankte enkele vrijwilligers in het bijzonder voor hun inzet. De heer Hendrik van Asselt ontving een kleine attentie vanwege zijn 12,5 jaar jubileum als vrijwilliger.

Vanwege het 45-jarig jubileum van de Hulpdienst werd dit jaar gekozen voor een extraatje voor de vrijwilligers zelf. Vijf jaar geleden werd, naast een buffet voor de vrijwilligers, ook een receptie gehouden voor alle samenwerkende instanties.

Dit jaar ontvingen de vrijwilligers een tas met opdruk van het jubileum met daarin bonnen van de slager en bakker.

Men kan terugzien op een gezellige en geslaagde avond.

Om toch aan de vraagstelling vanuit onze samenleving te kunnen blijven voldoen is de Vrijwillige Hulpdienst op zoek naar vrijwilligers die iets zouden kunnen betekenen voor hen die wat hulp behoeven. Jong of wat ouder, je bent van harte welkom!

Kijk voor verdere informatie op:   http://www.vrijwilligehulpdienstvaassen.nl/ 

of bel via telefoonnummer; 0578-574866  dit kan alle werkdagen van 9.00 – 10.00 uur.