9e Zomer Editie van Carbage Run

door | jul 2, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Een groep deelnemers van The Carbage Run zijn zondag in Vaassen aangekomen om samen naar de start van deze tocht te rijden. Maar voordat zij morgen in Meppen arriveren voor de start, hebben ze eerst met zijn alle genoten van een Barbecue aan de Bottert.

De Zomer Editie 2017 is de negende zomer editie van the Carbage Run. In 2009 zijn ze gestart met 64 auto’s en inmiddels is het evenement uitgegroeid tot de grootste in zijn soort. Dit jaar verschijnen er 550 auto’s aan de start.

The Carbage run bezoekt dit jaar drie landen bezoeken waar ze nog nooit eerder zijn geweest: Estland, Letland en Litouwen. En voor het eerst starten ze buiten Nederland. Het is maar een klein stukje de grens over maar de start is in Meppen, Duitsland, vlakbij de Nederlandse grens, in de buurt van Emmen.

De road trip gaat niet om snelheid, wel om handigheid en creativiteit! Elke dag ontvangen de deelnemers een opdracht voor onderweg, waarmee ze punten kunnen verdienen. Deze opdrachten zorgen ervoor dat ze in de gekste situaties terecht komt die ze niet snel zullen vergeten. De opdrachten gaan sterke verhalen opleveren die de deelnemers over tientallen jaren nog vol enthousiasme zullen vertellen. Er zijn met the Carbage Run interessante prijzen te winnen, maar het doel van de run is toch echt lol maken. En lol maken doen ze samen, alle Carbage runners helpen elkaar onderweg en maken zowel onderweg als ’s avonds op de finishlocaties vele nieuwe vrienden maken.

Al voordat ze aan de start verschijnen, hebben ze de eerste uitdaging te pakken. Ondanks het feit dat de auto slechts 500 euro mag kosten (en niet jonger mag zijn dan bouwjaar 1999), is het niet de bedoeling om zomaar in een oud brik aan te start te verschijnen: Pimp your ride en verschijn met een zo origineel mogelijke auto aan de start!

Met dank aan Léon Durville

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: