Linda Seinstra “Maestro van Emst 2017”!

door | nov 28, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Door Henk Boeve

Linda Seinstra (51 jaar) is zaterdagavond in een uitverkocht dorpshuis de Hezebrink de “Maestro van Emst 2017” geworden. Zij dirigeerde I will follow him, een lied van Frank Pourcel en Paul Mauriat.

In de finale versloeg zij Teun Mulder.

Vijf bekende Emsternaren, Teun Mulder, Ineke Tellegen, Linda Seinstra, Henk van Ark en Karin Hertgers streden om de titel “Maestro Emst 2017”.

Zij werden beoordeeld door het publiek, het orkest en een deskundige jury.

Het was de eerste keer dat Muziekvereniging Prins Bernhard dit organiseerde en zeer zeker voor herhaling vatbaar.

De Maestro’s mochten zelf een keuze voor een muziekstuk maken uit een lijst van 15 leuke nummers, die door de concertcommissie was opgesteld.

Het publiek was zaterdagavond zeer belangrijk, want zij bepaalden wie de eerste finalist ging worden. De andere finalist werd door het orkest van Prins Bernhard bepaald.

Zo kwamen na de pauze Linda Seinstra en Teun Mulder in de finale en moesten beiden het muzieknummer Radetzky forever dirigeren.

Daarna bepaald de jury, bestaande uit Hans Verheij, dirigent van Prins Bernhard, Anita van Soest, dirigent van de bigband van de Biltse Muziekschool en Albert van Loo van supermarkt de Spar uit Emst, wie de titel “Maestro van Emst” en de eeuwige roem ten deel viel.

Maar wat waren ze allemaal zenuwachtig. Toen de presentatoren Rolf en Arno Boeve, die het op een geweldige manier deden, dit aan Teun Mulder vroegen kregen ze als antwoord dat hij nu net zo zenuwachtig was als tijdens de Olympische Spelen. Zeker niet minder zenuwachtig was Linda Seinstra. “Ik moest het in de finale wel opnemen tegen een Olympisch Kampioen, mag je dan zenuwachtig zijn”, vertelde ze aan het publiek.

Jurylid Anita van Soest: “In de finale hebben wij als jury heel erg gelet op het dirigeren en dan met name de details. ”Geef de dirigent het op tijd aan, er moet een verhaal zitten achter de noten”. En wij als jury vonden dat Linda Seinstra dit net iets beter deed dan Teun Mulder, vandaar dat Linda de “Maestro van Emst 2017” geworden is.

Jury voorzitter Hans Verheij gaf na afloop een groot compliment aan alle 5 deelnemers, maar ook aan het orkest, want “doe het maar eens even”.

Het geluid en licht werden op een uitstekende manier verzorgd door Delano Bruggink van Drive in Base-X.

 

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: